Binlerce Karamanlı Aynı Sofrada Buluştu

Karaman Belediyesi Ramazan Ayı boyunca mahallelerde kurduğu iftar sofralarının sonuncusunu dün Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kurdu. İftar programına 10 binin üzerinde vatandaş katıldı.

Binlerce Karamanlı Aynı Sofrada Buluştu

Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bu yıl on bir ayrı noktada kurulan iftar sofralarının son durağı Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı oldu. 10 bin kişinin üzerinde katılımın olduğu iftar yemeğine, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, Milletvekili Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, önceki dönem milletvekili Mevlüt Akgün, belediye meclis üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.

İftar programında selamlama konuşması yapan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “ Karaman birlik ve beraberliğin, paylaşmanın, kardeşliğin en güzel biçimde yaşandığı bir şehirdir. Ramazan ayının huzurunu bereketini hep birlikte yaşadık. Mahallelerimizde kurduğumuz iftar sofralarında milletimizle aynı ekmeği paylaştık. Ülkemizin birlik ve beraberliği en fazla ihtiyacının olduğu şu günlerde Allah birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi bozmasın. Şimdiden tüm hemşerilerime hayırlı bayramlar diliyorum” dedi.

Önceki dönem milletvekili Mevlüt Akgün ise yaptığı konuşmada; “ Bir mübarek Ramazan Ayı’nı daha geride bırakıyoruz. Bu mübarek günlerde, bayramlarda küskünlükleri, dargınlıkları bir kenara bırakarak ülkemiz ve milletimiz için birbirimize daha da kenetlenmeliyiz. Karaman Belediyemize düzenledikleri bu güzel programlardan dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Milletvekili Recep Şeker ise konuşmasında; “ Mübarek Ramazan Ayı’nın huzurunu, mutluluğunu hep birlikte yaşadık. Ülkemizin birliğe ve beraberliğe en ihtiyacı olduğu dönemde, Karaman her zaman kendisine yakışanı yapmıştır. Gördüğümüz gibi bu meydanda binlerce hemşerimiz aynı sofrada buluştu. Allah birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin” dedi.

Son olarak konuşan Karaman Milletvekili TBMM Tarım ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk; “ Mübarek bir Ramazan Ayı’nın da daha sonuna geldik. Ümit ediyorum ki bu mübarek ayda nefislerimizi terbiye ettik. Başı rahmet ortası mağfiret sonu kurtuluş olan mübarek Ramazan Ayı’nın inşallah bereketinden feyzinden faydalanmışızdır. Şimdiden tüm hemşerilerimizin, İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra iftar programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Akşam ezanının okunması ile binlerce vatandaş aynı anda oruçlarını açmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşadı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284