Bir Anadolu Yaban Koyununu Avlamak Için 90 Bin Lira Ödedi

Amerikali avci Edwart Dorne Yates, bir Anadolu yaban koyununu avlayabilmek için 90 bin lira ödedi.

Bir Anadolu Yaban Koyununu Avlamak Için 90 Bin Lira Ödedi

Orman ve Su Isleri 8. Bölge Müdürlügüne bagli Karaman Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü, biyolojik olarak ömrünü tamamlayan Anadolu yaban koyunlarindan bir koçun avlanmasi için ihaleye çikti. Yapilan ihaleyi Amerikali avci Edwart Dorne kazandi. Karaman’a gelen Amerikali avci, Kilbasan köyündeki Karadag’da dogal ortamda yasamini sürdüren koyunlardan en büyügünü 3 gün süren takibin ardindan avlamayi basardi. Amerikali avci vurdugu koçla hatira fotografi çekilmeyi ihmal etmedi. Geçen yil yine Amerikali bir avci bir koçu 200 bin lira karsiliginda avladi. Avdan elde edilen gelirin yüzde 80'i bölgede bulunan köy tüzel kisiliklere dagitiliyor.
KARADAG KAÇAK AVLANMAYA KARSI KAMERAYLA TAKIP EDILIYOR
Anadolu yaban koyunu basta olmak üzere birçok yaban hayvanina ev sahipligi yapan Karadag’da izinsiz olarak avlanmak kesinlikle yasak. Karaman Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü, kaçak avlanmaya karsi Karadag’i 24 saat kamera ile takip ediyor. Kaçak olarak bir Anadolu yaban koyununu avlayana 60 bin lira para cezasi kesiliyor.
Dünyada sadece Konya Bozdag'da koruma altinda bulunan koyunlar, yakalanacaklari olasi bir salgin hastalikta tamamen nesillerinin yok olmamasi için yasadiklari eski topraklardan biri olan Karaman’in Kilbasan köyündeki Karadag'a 2004 yilinda getirilerek koruma altina alindi. Önce tel örgü ile çevrilen alanda 1 yil tutulan ve yeni yavrularini burada dünyaya getiren koyunlar daha sonra 60 yillik bir aradan sonra yeniden eski dogal ortamlarina salindi. Salinan koyunlardan bazilari boynuna takilan telemetri cihazi ile bir süre takip edildi. Sayilarini her yil artiran koyunlar 11 yildir yeni dogal ortamlarinda yasamini sürdürüyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284