Bir Damla Kanla Türk Bayrağı Portresi

Karaman'da üniversite öğrencileri kanlarıyla Türk bayrağı portresi oluşturuldu.

Bir Damla Kanla Türk Bayrağı Portresi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Türk Otağı Öğrenci Topluluğu, Kızılay'a kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kan bağışında bulunan öğrenciler parmaklarından akan bir damla kanla Türk Bayrağı portesi oluşturdu. Kan bağışı kampanyasına üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Türk Otağı Öğrenci Topluluğu Başkanı Ümit Özdoğru, kan bağışı kampanyası düzenlemelerindeki amacın farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi. Özdoğru, "Türk Kızılay ihtiyaç sahibi herkese yardım ulaştırıyor ve en önemlisi de kan bağışlarıyla can kurtarıyor. Bu faaliyetlerinden dolayı biz öğrenciler Türk Kızılay'ına teşekkür ediyoruz. Bu etkinliği düzenleme amacımız bir farkındalık oluşturarak daha çok kan, daha çok hayat kurtarmaktı. Bağışta bulunan arkadaşlarımız parmaklarından akan bir damla kanla oluşacak Türk bayrağı portresine yoğun ilgi gösterdi. Bayrağımızı üniversite rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Akgül’e hediye edeceğiz" dedi.

“Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur”

Kan bağışına katılarak destek veren KMÜ öğrencisi Rabia Aydoğdu ise, “Türk Kızılay'ı bugüne kadar her türlü ihtiyaç sahibinin yardımına koşmuş bir kuruluştur. Biz bu kan bağışında ecdadımızın kanlarıyla oluşmuş bayrağımıza, torunlarının da kanlarından birer damla faydası olsun diye uğraştık. Bu etkinlikle amacımız insanlara farkındalık oluşturmaktı. Unutmayalım kan vermekten korkmayalım çünkü muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur” dedi.

“Bu etkinlikte yer aldığım için çok mutluyum”

KMÜ öğrencisi Ezgi Tanış’ta etkinlikte yer aldığı için mutlu olduğunu belirterek, “Şuanda bayrağa can verdik. Ben buradan bu etkinliği düşünen ve uygulamaya koyan tüm öğrenci arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284