Bir Günlügüne Asker Oldular

Vali Murat Koca, Il Jandarma Komutanliginda gerçeklestirilen törenle bir günlügüne asker olmanin sevincini yasayan engelli vatandaslarin mutluluguna ortak oldu.

Bir Günlügüne Asker Oldular

12 Mayis 2014 Pazartesi günü saat 16.00’de Il Jandarma Komutanliginda düzenlenen yemin törenine Vali Murat Koca’nin yani sira Garnizon Komutani J. Kd. Alb. Mustafa Akis, Cumhuriyet Bassavcisi M. Kemal Çokdinç, Adli Yargi Ilk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Baskani Suat Sonay, Vali Yardimcilari Ferhat Burakgazi, Riza Gençoglu ve Mustafa Sarikaya, Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, Askerlik Subesi Baskani Personel Albay Yurdakul Kâzim Türkmen, protokol üyeleri, askeri erkân ve vatandaslar katildi.
Saygi durusunda bulunulmasi ve okunan Istiklâl Marsinin ardindan bir günlügüne de olsa asker olmanin sevincini yasayan 33 engelli vatandas, tören alaninda Türk bayragi ve silahlarin bulundugu masaya gelerek, “Askerlik Yemini” etti. Yemin töreninin ardindan engelli askerlerle yakindan ilgilenerek onlarin mutluluguna ortak olan ve onlarla bir süre sohbet eden Vali Murat Koca, daha sonra protokol üyeleri ile birlikte yemin eden askerlere terhis belgelerini verdi. Ilk defa asker olmanin sevincini ve mutlulugunu yasayan engelli askerlerin sevincine ve mutluluguna aileleri de ortak oldu.
Törende bir konusma yapan Garnizon Komutani J. Kd. Alb. Mustafa Akis; "Genelkurmay Baskanliginin direktifleri dogrultusunda Jandarma Komutanliginin emirleriyle mazeretleri gerekçesiyle askerlik yapamayan gençlerimize bir gün askerlik yaptirilmasi programinin ant içme töreninde sizleri aramizda görmekten mutlu olduk. Gençlerimize bugün kisa da olsa kutsal askerlik meslegini tattirabilmek onlari sanli Türk ordusunun serefli birer neferi olarak aramiza almak bizi son derece mutlu etmektedir.
And içme töreninden sonra da silah arkadaslarinizla vedalasarak terhis edileceksiniz. Sizler de diger vatan evlatlari gibi sehit kanlariyla süslenmis al bayrak ve silah üstünde ellerinizi koyup birer kardes olarak bildiginiz arkadaslarinizla beraber ant içtiniz. Sizlerin de bu güzel vatan ve Yüce Millet ugruna gerektiginde caninizi seve seve feda edeceginize inancimiz tamdir.” dedi.
Tören yemin eden askerlerin tören geçisiyle sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284