Bir Proje Daha Basari Ile Sonlandi

KGM Gençlik Kulubü Dernegi Karaman Çevre Gönüllüleri Grubunun 7 ülkenin bulustugu “ Water is Life - Su Hayattir’ isimli Erasmus Plus Gençlik Degisimi projesini basariyla tamamladi. 22 Ekim – 1 Kasim tarihleri arasinda Karaman’da gerçeklesen projeye 36 yabanci uyruklu genç ve Karaman gençlerinin katilimiyla tamamlandi.

Bir Proje Daha Basari Ile Sonlandi

KGM Gençlik Kulübü Dernegi bünyesindeki Karaman Çevre Gönüllüleri Grubunun Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan finanse edilen “ Water is Life - Su Hayattir’ isimli Erasmus Plus Gençlik Degisimi projesi, Ispanya, Azerbaycan, Polonya, Bulgaristan, Slovakya, Sirbistan ülkelerinden gelen 36 yabanci uyruklu genç ve Karaman gençlerinin katilimiyla 22 Ekim-1 Kasim 2015 tarihleri arasinda Karaman’da gerçeklesti. Projede ‘Tasarruflu Su Kullanimi’, ‘Suyun Israf Edilmemesi’ ve ‘Su Geri Dönüsümünün Saglanmasi’ konulu oturumlarin yani sira çesitli farkindalik yaratan etkinlikler, fidan dikimi etkinligi, kültürel tanitimlar ve Karaman halkina açik ‘Kültür Fuari’ düzenlendi. Ispanya, Azerbaycan, Polonya, Bulgaristan, Slovakya, Sirbistan ve Türkiye olmak üzere, su tasarrufunu saglamak amaçli yapilan çalismalarin ülkeler arasi aktarimi saglandi. Böylelikle ‘Yeni Uygulamalar’ ortaya çikiyor ve basta kendi ilimiz Karaman olmak üzere Türkiye ve Dünya çapinda yayginlastirilmasi ve Karaman’in uluslararasi platformda tanitilmasi saglandi.
SEHIR GEZISI YAPILDI
Ispanya, Azerbaycan, Polonya, Bulgaristan, Slovakya, Sirbistan ülkelerinden gelen 36 yabanci uyruklu genç ve Karaman gençlerinin katilimiyla gerçeklesen projede Karaman’in tarihi ve turistik yerlerine de geziler yapildi. Taskale, Manazan Magaralari, Incesu Magarasi, Yesildere Baraji, Sehir müzesi, Aktekke Meydani, Tartan Evi, Hürrem Dayi evi gibi sehrimizin tarihi ve kültürel miraslarimiz katilimci olan ülkeler tarafindan büyük ilgi topladi.
POJENIN SON GÜNÜNDE HALKA AÇIK KÜLTÜR FUARI DÜZENLENDI.
Projenin son gününde katilimci ülkeler yeni uygulamalari ve kültürlerini halka açik etkinlikte tanitti. Yeni uygulamalar ve Kültür Fuari’nin yani sira Erasmus Plus kapsaminda gerçeklesebilecek firsatlar da anlatildi. Yunus Emre Konferans Salonu’nda gerçeklesen etkinlige Il Kültür ve Turizm Müdürü Adem Akçay, davetlileri ve çok sayida genç katildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284