Bir Şehir Ancak Bu Kadar Sahipsiz Bırakılır!

Yapımı ve hizmete sunulması yıllar alan Karaman-Konya hızlı tren hattı projesinde pandemi nedeniyle vatandaşlar mağdur edilmeye devam ediyor.

Bir Şehir Ancak Bu Kadar Sahipsiz Bırakılır!

KGRT Karaman Gazete Radyo ve Televizyon ulaşan vatandaşlar 12 Mart 2014 tarihinde o dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Lütfi Elvan tarafından görkemli bir şekilde temeli atılan Karaman-Konya hızlı tren çalışmaları hakkında yaşadıkları mağduriyetleri paylaştılar. 
İstanbul-Ankara ve Eskişehir’e gitmek için Karaman’dan önce Konya’ya kendi imkânları ile gitmek zorunda olduklarını söyleyen E. Y. açıklamasında “16 Eylül 2020 tarihinde Karaman’dan İstanbul’a dönüş için yaşadığım mağduriyetleri paylaşın istiyorum.  Hızlı tren hattını geçtik eski sisteme hasret kaldık desek yeri. Karaman’dan Konya’ya Mart ayı öncesinde raybüs ya da otobüs kanalıyla aktarmalı yolculuğumuzu yaparken şimdi düştüğümüz durum içler acısı. Pandemi nedeniyle Karaman’dan İstanbul’a gidebilmek için önce Karaman otogarından bilet alıyorsunuz Konya otogarına varıyorsunuz. Oradan da kendi imkânlarınızla ya taksi tutuyorsunuz ya da toplu taşımayı kullanarak Konya Tren Garına varıyorsunuz. Hele ki yükünüz varsa bir de çocuk varsa yanınızda tam bir işkence oluyor yolculuk sizin için. Şimdi bizlere söz veren bürokratlarımızı bizlerin yaşadıkları mağduriyetleri anlayabilmeleri için bizimle Karaman’dan otogar aktarmalı yolculuğa davet ediyorum. Belki bizi daha iyi anlarlar da harekete geçerler. Üç vekilimiz var sağ olsunlar kendilerine ulaşılmıyor.  Siz basın mensuplarının ulaşması bizden daha kolay olur. Vekillerimizin ekran önünde paylaştıkları farklı. Artık taşın altına ellerini koysunlar da bu eziyetli yolculuk işini çözsünler. Karaman böyle giderse daha çok ivme kaybeder” 
Haziran ayı içerisinde Ankara - Sivas Yüksek Hızlı Tren Kırıkkale şantiyesinde incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Konya-Karaman arasındaki hattaki çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada çalışmaların yılsonuna kadar tamamlanacağı müjdesini vermişti. Karamanlılar olarak Bakan Karaismailoğlu’ndan 2020’nin son çeyreğinde verilen bu müjdenin hayata geçirilmesini istiyoruz. Haber: Senem YAVUZASLAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284