Bir Tepki’de Erkan’dan Geldi

31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edilmesi sonrası tepkiler çığ gibi büyüyor. Karaman’da eğitim sektörünün değerli isimleri arasında yer alan Şenol Erkan’da tepkisini bir yazı ile paylaştı.

Bir Tepki’de Erkan’dan Geldi

 Yıllar sonra tekrar ortaya çıkan nur topu gibi bir KPSS rezaletimiz daha oldu diyen Şenol Erkan tepkisini şu sözlerle paylaştı: “ Yıllar sonra tekrar ortaya çıkan nur topu gibi bir KPSS rezaletimiz daha oldu. Günlerdir düşünüyorum bu emek hırsızlığı nasıl yapılabilir milyonlarca üniversitelinin hakkı nasıl yenilebilir diye? Gerçekten içler acısı bir durum yazık, yazık, yazık.

Yaklaşık en az 17 yıllık eğitimin, mücadelenin, özverinin sonunda genç kardeşlerimiz hayatını belirleyeceği sınava giriyor ve soruların aynısı özel bir kurumun deneme sınavlarında daha önceden aynı şekilde öğrencilerin önüne geliyor.

Sınav sorularını hazırlayan komitenin sınav sorularını hazırlamak zorlarına gitmiş belli ki deneme sınavlarından soruları kes, kopyala yapıştır tekniği ile alıp kullanmışlar ilk aklımıza gelen bu.

İkinci aklımıza gelen ise sınav komitesinin ücret karşılığı soruları yayınevi vasıtasıyla sızdırmasıdır. Bu maddeler çoğaltılabilir peki bunca umutlar, ümitler bu sınava bağlanan hayatların hüsrana uğramasının bedeli ÖSYM Başkanının İstifası ile kâfi olacak mı? İlk sınavda basarili bir şekilde sınavı tamamlayan öğrencilerin yeni yapılacak sınavda aynı başarıyı göstermesinin garantisini kim verecek?

Devlete uğratılan bunca kalem, silgi, kitapçık, gözetmen maliyetlerinin bedelini kim ödeyecek.

Artık Eğitim üzerindeki kirli eller, öğrenciler üzerinden yapılan hesaplar ortadan kalksın. Biz her şeyin başı sağlıktan sonra eğitim derken bunları dile getiriyorduk.

Bu ülkenin tek kurtuluşu liyakatli eğitimden geçiyor. Ne olur artık eğitime gereken önemi verelim ve ciddiye alalım. Anne baba olan her insana çağrımdır, saygılar.

Şu örnekle sonlandırmak istiyorum: Tek hayali ev almak olan bir insanin 17 yıl boyunca para biriktirip notere ve tapuya giderken paranın dolandırıcılar tarafından gasp edilmesi olayı umarım daha açık anlaşılmıştır.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284