Biri Bu Gidişe Dur Desin!

Karaman’da artan ev kiraları ev sahibi ile kiracıları karşı karşıya getirirken kurumumuza ulaşan kiracılar ev bulmakta yaşadıkları zorlukların haber yapılmasını talep ettiler.

Biri Bu Gidişe Dur Desin!

Karaman’da artan ev kiraları ev sahibi ile kiracıları karşı karşıya getirirken kurumumuza ulaşan kiracılar ev bulmakta yaşadıkları zorlukların haber yapılmasını talep ettiler. Mevcut kiracılarının evden çıkması için kira fiyatlarına üç, dört kat artış yaptıklarını belirten Karamanlı bayanlar bu artışı kabul etseler bile ev sahiplerinin kendilerini çıkarmak için çeşitli bahanelerle kendilerini zorladıklarını belirtiyorlar. Karamanlı bayanlar sosyal medya platformundan gelen mesajlarda kiracı olan herkesin mağdur olduğu, artışların sözleşmede belirtilende daha fazlasıyla yapıldığı ve kiralık ev bulmakta yaşanan sorunlar, bulunan kiralık ev fiyatlarının en az 3 bin 500 liradan başladıklarını söylüyorlar.

CİMER dahil pek çok kuruma şikâyet dilekçesi verdiklerini belirten Karamanlı bayanlar Karaman Valisi Tuncay Akkoyun’dan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un belirttiği Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Karaman’daki personelleri aracılığıyla sıkı takibinin yapılmasını rica ediyorlar. Bunun için nasıl bir yol izlenir bilmiyoruz diyen sosyal medya platformu Karamanlı bayanlar grup üyeleri sizlerin aracılığıyla haberlerden takip ettiğimiz valimiz vatandaşların taleplerine duyarsız olmayan ve çözüm bulan bir bürokrat anıyoruz. Karaman Valimiz Tuncay Akkoyun grup yöneticilerimiz ve kiracı konumundaki üyelerimizle Lütfi Elvan Kongre Merkezinde bir halk günü toplantısı yapsa bizlerde o toplantıya katılsak derdimizi, çözüm için fikirlerimizi anlatsak ne güzel olur derlerken ev sahibinin de kiracının da hayırlısını dilediklerini belirttiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284