‘Bizbize Karaman’ Sosyal Projeleri Hayata Geçiriyor

Geçtigimiz Ekim ayinda Hoogvliet kentinde, ‘BizBize Karaman Engelleri Kaldiralim’ adli organizasyonla ilk ciddi programini yapan BizBize Karaman Çalisma Gurubu; önümüzdeki dönemde birçok alanda sosyal projeleri hayata geçirmeye hazirlaniyor.

‘Bizbize Karaman’ Sosyal Projeleri Hayata Geçiriyor

Rotterdam Larende Vakfi’nda gerçeklesen, ‘Istisare ve Tanisma Toplantisi’nda, izin sezonundan sonra Hollanda’nin degisik kentlerinde bazi faaliyet ve çalismalarin yapilmasi için karar alindi.
Ercan Uyrum, Fehmi Uzun, Erkan Özçelik, Nusret Öksüz, Ali Kondu ve Mehmet Ali Topcu tarafindan kurulan BizBize Karaman Çalisma Gurubu; izin sezonundan sonra gerçeklestirilecek olan hayir islerinde (sosyal projeler), gönüllü olarak yer almak isteyenlere kapinin her zaman açik oldugunu belirtti.
Isadamlari Neset Ayhan, Cemal Özel, Recep Çakil, Egitimciler Mustafa Uysal, Hasibe Koçak, Bayram Altuntas, Adem Boray ve çok sayida gönüllü bayanin da hazir bulundugu istisare toplantisinda, özellikle suurlu gençlik yetistirilmesine yönelik çalismalara agirlik verilmesi tavsiye edildi.
2013 – 2014 döneminde BizBize Karaman tarafindan organize edilmesi planlanan bazi sosyal projeler su sekilde belirlendi:
-Karaman’daki fakirler, engelliler ve yalniz olanlar için malzeme ve kiyafet yardimi. Çocuklar için oyuncak, kiyafet.
-Karamandaki engellilere yönelik ‘Sanat Merkezi’ olusturulmasi için çalisma baslatmak.
-Halen Hollanda’da veya Türkiye’de yasayan, birinci nesil insanlarimizla röportaj yapip, onlarin yasamini dokümantasyon haline getirerek, bu çalismayi ilerde kitap haline getirmek.
-Hollanda’da, Türkçe dilinin gelecek nesillerimize aktarilmasi noktasinda degisik çalismalar yapmak, faaliyetler düzenlemek.
-Özellikle izin döneminde, Karaman esnafinin fiyatlari yükseltmesinden dolayi duyulan rahatsizligin dile getirilmesi. Bu alanda Karaman Ticaret Odasi, Karaman isadamlari dernekleriyle irtibat kurmak. Bu konuda anket çalismasi yapmak, karsilikli ziyaretler yapmak.
Geçtigimiz Ekim ayinda gerçeklesen ‘yardim Programi’nda BizBize Çalisma Gurubu, Karaman ve çevresinde ihtiyaç sahibi 70 engelli vatandasimiza araç ve malzeme yardiminda bulunarak, toplumumuzun hakli takdirini kazanmisti.
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu / Rotterdam

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284