Bodrum Kat Tarih Oluyor

Bakan Bayraktar, taskin alanlarinda bodrum katlarina kesinlikle iskan vermediklerini açikladi...

Bodrum Kat Tarih Oluyor

Çevre ve Sehircilik Bakani Erdogan Bayraktar zemin kotu altindaki iskanlari kaldirmak için yapilan çalismalarin sonuçlandigini söyledi. Yönetmeligin ve yasal düzenlemenin ayrintilarini yakinda açiklayacaklarini aktaran Erdogan, bunu en kisa sürede yürürlüge koyacaklarini, TOKI olarak yaptiklari konutlarda, yeni projelerde, taskin alanlarinda bodrum katlarina kesinlikle iskan vermediklerini aktardi.
Bankalarla faiz pazarligi
Kentsel dönüsüm kredileri için ilk etapta Is Bankasi ve Halkbank ile mutabik kaldiklarini belirten Bakan Bayraktar, gelecek günlerde iki bankayla protokol yapacaklarini kaydetti. Bayraktar, “Bankalarla anlasmamiz faiz pazarligina göre yapilacak. En düsük faizi ve en uzun vadeyi veren bankayla anlasma yapacagiz. Bu dogrultuda tüm bankalara, tüm finans kuruluslarina açigiz” dedi.
Masraf alinmayacak
Afet riski altindaki alanlarin dönüstürülme is ve islemleri her türlü harçtan, vergiden, muameleden, muaf olacak. Bakan Bayraktar evi dönüsecek olan kisilerin para vermeyecegini, noterlerin para aldigini duyduklarini ve talimat yazarak noterleri uyardiklarini söyledi.
Kaynak: Bugün
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284