Bölge Kalkinma Ajanslari Toplantisi Yapildi

Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Prof. Dr. Mehmet Babaoglu, Orta Anadolu Bölgesi’nin kalkinmasi için bölgede faaliyet yürüten kalkinma ajanslariyla birlikte hareket ettiklerini ifade etti.

 Bölge Kalkinma Ajanslari Toplantisi Yapildi

 

KOP Idaresi’nin ev sahipliginde Bölge Kalkinma Ajanslarinin katilimiyla yapilan toplantiya Mevlana Kalkinma Ajansi (MEVKA) Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, Ahiler Kalkinma Ajansi (AHIKA) Genel Sekreteri Dr. Mehmet Fatih Yildiz ve yaklasik 30 planlama uzmani katildi.
Bölge planlarinin ve eylem planlarinin görüsüldügü toplantida konusan KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskani Prof. Dr. Mehmet Babaoglu, Orta Anadolu Bölgesi’nin gelistirilmesi için kalkinma ajanslarinin birlik içerisinde hareket ettigini belirterek, “Biz ayni evin bireyleriyiz. Kalkinma için isbirligimiz sart” dedi. Babaoglu, Aksaray, Karaman, Konya ve Nigde’den olusan KOP Bölgesi’nin gelistirilmesi için farkli kalkinma stratejilerinin uygulandigini da sözlerine ekledi.
AHIKA Genel Sekreteri Dr. M. Fatih Yildiz, “Uzman arkadaslarimizla yaptigimiz çalismalarin bir noktaya geldigini görüyoruz. Bölge gelisiminin sadece tarimla olmayacagi açik. Bu noktada üretim çesitlerinin artirilmasi, tarimla geçinen insanimizin da ekim dönemi sonrasi geçimini temin edecegi ugraslara yönlendirilmesi büyük bir ihtiyaç” seklinde konustu.
MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman da bazi illerin sanayi, bazi illerin ise tarim ön planda oldugunu belirterek, “Yapilan bu toplantiyi çok önemsiyoruz. Kalkinma Ajanslari olarak bölgenin menfaatlerine uygun olarak tek ses halinde konusmamiz mutlaka bizim insanimizin yararina olacaktir” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284