Bölgesel Istisare Toplantisi Mersin’de Yapiliyor

Milli Egitim Bakanligi Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Açikgöz, yüksek ögrenim ögrencilerinin bir yil yurtdisinda egitim görmesi uygulamasini ortaögretim sistemine de getirmek istediklerini söyledi.

Bölgesel Istisare Toplantisi Mersin’de Yapiliyor

Mersin Il Milli Egitim Müdürlügü’nden yapilan yazili açiklamaya göre, Milli Egitim Bakanligi Bölgesel Istisare Toplantisi Mersin’de yapiliyor. Suphi Öner Ögretmenevi’nde gerçeklestirilen toplantiya, Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Açikgöz, Grup Baskanlari, Insaat Emlak Grup Baskani Mustafa Murat, Mersin Il Milli Egitim Müdürü Hasan Gül, Adana, Konya, Hatay, Antalya, Karaman, Nigde, Osmaniye il milli egitim müdürleri ve ilçe milli egitim müdürleri katildi.
Toplantinin açis konusmasini yapan Il Milli Egitim Müdürü Gül, katilimcilara Mersin ile ilgili bilgiler verdi. Mersin’in egitim alaninda son yillarda büyük atilimlar kaydettigine dikkat çeken Gül, “Özellikle Sayin Valimiz Hasan Basri Güzeloglu göreve geldikten sonra birinci önceligini egitim alanina verdi. Ciddi çalismalar yapildi. Okul öncesi, Mesleki ve Teknik Egitim alaninda da ciddi çalismalar içerisinde olduk” dedi.
Mesleki ve Teknik Egitim Genel Müdürü Doç. Dr. Açikgöz de bölge istisare toplantilarini bölge illerinin yaptiklari çalismalardan haberdar olmalarini saglamak, Bakanligin bölge illerinin faaliyetlerini yerinde izlemek istemesi ve genel müdürleri temsilen toplantiya gelen grup baskanlariyla bölge illerinin karsilasmis olduklari sorunlara yerinde çözüm getirmesi amaciyla düzenlediklerini kaydetti. Sahada yapilan çalismalarin önemi üzerinde duran Açikgöz, “Bir proje ne kadar iyi olursa olsun eger usta iyi degilse iyi sonuç alamayiz. Ankara’da ne kadar iyi çalisirsak çalisalim, ne kadar iyi politikalar gelistirirsek gelistirelim eger bu politikalar sizler tarafindan iyi bir sekilde anlasilamaz ve insa edilemezse iyi bir yapi ortaya çikmaz” diye konustu.
Bugün Türkiye’nin en önemli sorunlarindan birinin egitim oldugunun altini çizen Açikgöz, “Genç nüfus, bulundugumuz zaman dilimi içerisinde firsat penceresi olarak görülüyor. Bu firsat penceresini iyi degerlendirdigimiz zaman Türkiye büyük siçramalar yapabilir. Genç nüfusun kendisi bir stratejik kaynaktir. Ancak bu nüfusu egitmek ayri bir çaba istiyor. Bundan 20 yil önceki toplumun egitim anlayisi simdiki ile farkli kodlari tasiyordu. Küresellesme denilen olguyla beraber isletmeler, sermayedarlar kalifiye eleman ariyorlar. Bu çalisanin o isletmeye uyum saglayabilmesi için uluslararasi nitelikte yetismesi gerekiyor” ifadelerini kullandi.
Yüksek ögrenim ögrencilerinin bir yil yurtdisinda egitim görmesi uygulamasini ortaögretim sistemine de getirmek istediklerini ifade eden Açikgöz, ortaögretim ögrencilerinden seçilen yaklasik 150 ögrenciyi Avrupa Birligi ülkelerine staj için gönderdikleri bilgisini vererek, “Egitim alaninda büyük reformlar birbiri ardina hayata geçiriliyor. Bu reformlar bilimsellik temelinde yapiliyor” seklinde konustu.
Konusmanin ardindan toplantinin gündem maddelerine geçildi. Basta Mersin olmak üzere bölge illeri sunumlarla yaptiklari çalismalara iliskin bilgi verdi.
Kaynak: Iha
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284