Borsada Yilin Ilk Mahsulü 5.5 Liradan Satildi

2013 yilinin ilk mahsulü Ticaret Borsasina geldi.

Borsada Yilin Ilk Mahsulü 5.5 Liradan Satildi

Borsada ilk mahsulünün satisinin yapilacak olmasi nedeniyle düzenlenen törene Vali Yardimcisi Muammer Balci, Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Toktay, Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdür Vekili Ismail Uluad ile borsa üye ve esnafi katildi.
Ticaret Borsasi Satis Salonunda gerçeklesen törende konusan Borsa Baskani Ekrem Bastug, 1984'den bu yana teknolojik alt yapisi ve yetkin personeli ile üretici ve tüccara gerekli destek ve hizmeti saglayan borsanin son olarak akreditasyon belgesi ile bunu taçlandirdigini, ayrica 2002 yilinda TMO'nun Türkiye genelinde alt yapisi uygun olan borsalari arastirdigi ve bu arastirmalar sonucu Karaman Ticaret Borsasi'nin ilk dört borsa içerisinde yer aldigini, o günden bu yana da TMO'nun borsamiz satis salonunda alimlarini devam ettirmekte oldugunu sözlerine ekleyerek 2013 yilinin ilk mahsül satisina geçildi.
Sezonun ilk mahsulü olmasi sebebi ile degerinin üstünde bir fiyatla temsili olarak açik arttirma yolu ile gerçeklestirilen satista 500 kiloluk arpa kilosu 5.50 TL üzerinden satildi. Ilimize bagli Basharman köyünden Mehmet Kocaman tarafindan getirilen arpayi en yüksek fiyati veren bugday pazari esnaflarindan Olcay Ülkümen aldi.
Borsaya ilk mahsulü getiren çiftçi Mehmet Kocaman ile mahsulü satin alan tüccar Olcay Ülkümen’e Vali Yardimcisi Muammer Balci tarafindan Cumhuriyet Altini verildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284