Bozkandaklilar Arabasi Gecesinde Bulustu

Avrupa Bozkandaklilar Dernegi tarafindan her yil geleneksel olarak tertip edilen ‘Hemsehrilerle Bulusma ve Arabasi Gecesi’ programi Rotterdam kentinde yapildi.

Bozkandaklilar Arabasi Gecesinde Bulustu

Rotterdam’in Pier 80 Semtevinde Avrupa Bozkandaklilar Dernegi tarafindan bu yil besincisi tertip edilen geleneksel program Hollanda genelinde ikamet eden Bozkandaklilarin katilimiyla gerçeklesti.
Aslen Bozkandakli olan ve BizBize Karaman Vakfi’nin davetlisi olarak Hollanda’ya gelen KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in de katildigi geceye Karaman Il Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, TRT Spikeri Acar Acartürk, BizBize Karaman Vakfi Baskani Fehmi Uzun, bazi köy derneklerinin yöneticileri ile vatandaslar katildi.
Programda ayrica Avrupa Bozkandaklilar Dernegi, genel kurul yaparak yeni yöneticilerini de belirledi. Görevini devretmeden önce salonda bulunanlara son kez kisa tesekkür konusmasi yapan Dernek Baskani Ahmet Gürbüz, bugüne kadar verdikleri destek ve katki için hemserilerine tesekkür ederek, yeni seçilen yönetim kuruluna basarilar diledi.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, “27 yildir üniversitelerde hocalik yaptim, ancak hiç bu kadar heyecanlanmadim. Mensubu olmaktan büyük seref ve onur duydugum köyüm Bozkandak’tan siz degerli hemserilerimle gurbette biraraya gelmis olmaktan dolayi çok mutluyum. Bugün senelerdir görmedigim akrabalarimi, dostlarimi görme imkanim oldu. Sizlerin bu dernek çatisi altinda ortak hareket etmeniz çok önemli, derneginize sahip çikin.” dedi.
Yapilan kisa konusmalarin ardindan dernek tarafindan ikram edilen arabasi içildi. Yeni yönetim kurulu üyeleri kendilerini salonda bulunan üyelere tanitti.
Buna göre Avrupa Bozkandaklilar Dernegi yeni yönetim kurulu su isimlerden oluguyor:
Ilyas Baytekin : Baskan
Ahmet Tekin : Sekreter
Ismail Gülmüs : Muhasip
Muhsin Uyar : Üye
Abdullah Uysal : Üye
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu
ROTTERDAM / HOLLANDA
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284