Braille Alfabesiyle Kur`an Ögreniyorlar

Konya`da açilan bir kursta, görme engelli ögretmen, kendisi gibi görme engellilere Braille alfabesiyle Kur`an-i Kerim ögretiyor.

Braille Alfabesiyle Kur`an Ögreniyorlar

Konya Büyüksehir Belediyesi'nin açtigi kursta, görme engelli ögretmen, kendisi gibi görme engellilere Braille alfabesiyle Kur'an-i Kerim okumayi ögretiyor.
Kendisi de ögrencileri gibi görme engelli olan kurs ögretmeni Ibrahim Keles, AA muhabirine yaptigi açiklamada, engelli olmasindan dolayi ögrencileriyle daha rahat empati kurabildigini vurguladi.
Konya'da 18 yildir görme engellilerin egitim gördügü bir okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ögretmenligi yaptigini belirten Keles, Konya Büyüksehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslari (KOMEK) ve Görmeyenleri Koruma Dernegi Konya Subesi'nin birlikte açtigi Kur'an-i Kerim Okuma Kursu'nda ögretmenlik yaptigini anlatti.
"Engelliyim" diye hayata küsmenin anlami yok
Keles, 25 yildir kabartma yazili Kur'an-i Kerim ile ilgilendigini belirterek, sunlari kaydetti:
"Kur'an-i Kerim bütün ümmete, insanliga hitap eden bir kitaptir. Dolayisiyla görme engelliler de bu insanligin bir bölümü oldugu için vahyin amacinin içinde biz de variz. Herkesin, Kur'an-i Kerim'i ögrenip, anlayip, yasamasi gerekiyor. Ayni durum görme engelliler için de geçerlidir. Azmin elinden kimse kurtulamamis' derler. Gerçekten de azmettikten sonra her is oluyor. Hep 'sen yapamazsin' denilen kisi gerçekten de yapamaz. 'Engelliyim' diye hayata küsmenin hiç bir anlami yok."
Kurs ögrencilerinden görme engelli Halil Dogan, eskiden Kur'an-i Kerim okumayi bildigini ancak görme yetenegini sonradan kaybettigini söyledi.
Dogan, görme yetenegini gitgide kaybettigi için artik Kur'an-i Kerim'i Braille alfabesinden kabartma yöntemiyle okuma yoluna gittigini belirtti.
"Daha önce bilip de artik okuyamama durumuna geldiginizde okumayi özlüyorsunuz" diyen Halil Dogan, "O açligi hissedince, bir sekilde 'bunu nasil kapatirim' diye bir çare ariyorsunuz. Bu kurs da bize bir rehber oldu, yol oldu. Diger görme engelli arkadaslarim eve kendilerini kapatmasin. Bir yerden baslamak gerekiyor" diye konustu.
Kursiyer Süleyman Gözel ise Kur'an okumayi ögrenince hafiz olmaya karar verdigini ifade ederek, kendisinin Braille alfabesi yardimiyla hafiz oldugunu belirtti.
F5haber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284