Bu Belgeyi Alana 1.200 Lira Ek Gelir!

Yeni Is Sagligi ve Güvenligi Yasasi bu yilsonu itibariyle uygulanmaya baslayacak. Yasayla is güvenligi uzmani olan memurlar ek gelir kazanacak

Bu Belgeyi Alana 1.200 Lira Ek Gelir!
Yilsonu itibariyle kamu kurumlarinda uygulanacak Is Sagligi ve Güvenligi Yasasi, bazi memurlarin bütçelerini artiracak. 1.200 liralik ek gelir söz konusu.
Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi'nin açmis oldugu "Is Sagligi ve Güvenligi" egitimlerine katilan memurlar kamu kurumlarinda Is Sagligi ve Güvenligi'nden de sorumlu olarak ek gelir kazanacaklar.
Yeni Is Sagligi ve Güvenligi (ISG) Yasasi bu yilsonu itibariyle kamu kurumlarinda baslayacak. Is güvenligi uzmani olan memurlar fazladan 1.200 lira ek ödeme alacak. Bütün isverenleri, isyerlerini ve çalisanlari kapsamina alan yeni is sagligi ve güvenligi yasasi, kamu kurumlarini ve kamu çalisanlarini da yakindan ilgilendiriyor.
Bugün gazetesinin haberine göre bu yasayla yeni bir is firsati da ortaya çikiyor.
BELGESI OLAN YASADI
Bu yil sonu itibariyle yasanin genel yükümlülükleri kamu isyerlerinde de baslayacak. Is sagligi ve güvenligi personeli çalistirma zorunlulugu ise 30 Haziran 2014 itibariyle basliyor. Kamu kurumlari, kendi bünyelerindeki mühendis, mimar ve teknik elemanlari -belge sahibi olmalari sartiyla- is güvenligi uzmani olarak görevlendirebilecek. Söz konusu personel, ihtiyaç olmasi halinde diger kamu kurumlarina da benzer hizmeti verebilecek. Is güvenligi uzmani olarak görev alan teknik personele, normal maasinin yaninda ayda 1200 liraya kadar ek ödeme verilecek. Is güvenligi uzmani olan teknik personel, esas görevinin yaninda ayda 80 saate kadar is güvenligi hizmetlerinde görev alabilecek.
ÖZEL SEKTÖRE DE ZORUNLU
ISG Yasasi'yla birlikte, gerek kamuda gerekse özel sektörde, is güvenligi uzmanlari ve isyeri hekimleri çok daha aranir hale gelecekler. Zira daha önce 30 bin isyerinde görev alirlarken, simdi 1 milyon 400 bin isyerinin onlara ihtiyaci olacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284