Bu Dilleri Biliyorsaniz MIT Sizi Ariyor

Milli Istihbarat Teskilati (MIT), sinavla Arapça, Farsça, Ermenice, Ibranice ve Soranice bilen personel alacak.

Bu Dilleri Biliyorsaniz MIT Sizi Ariyor
Alinan bilgiye göre, adaylarin Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olmasi, en az lise ve dengi okulu bitirmesi, yurt disindaki ögretim kurumlarindan mezun olanlar için ise YÖK veya Milli Egitim Bakanligi'nca verilmis denklik belgesine sahip olmasi gerekiyor.
1 Ocak 1977 veya sonrasi dogumlularin basvurabilecegi sinav için erkek adaylarin askerliklerini tamamlamis, üç ay içinde terhis olabilecek durumda veya en erken Temmuz 2013 tarihine kadar erteletmis olmasi isteniyor.
''Saglik durumu bakimindan, Türkiye'nin ve dünyanin her yerinde, her türlü iklim sartinda görev yapmaya uygun olmak'' özelligi de adaylarda aranan sartlar arasinda yer alirken, adaylarin MIT Müstesarligi memuru olmaya engel bir halinin bulunmamasi ve Devlet Memurlari Kanunu'nun 48. maddesinde öngörülen genel sartlara sahip olmasi gerekiyor. Adaylarin MIT Müstesarligi'nin daha önce açtigi giris sinavlarinin mülakat asamasinda basarisiz olmamalari da aranan sartlar arasinda bulunuyor.
Basvurular için adaylarin sinav katilim ücretini 25 Temmuz-03 Eylül tarihlerinde Ziraat Bankasi subelerinden MIT Sinav Islemleri için açilan kurumsal tahsilat sistemi üzerinden yatirmasi gerekiyor. Ardindan yarin www.mit.gov.tr adresinden yayimlanacak online basvuru formunu doldurmalari isteniyor. Basvurularin 3 Eylül'de sona erecegi ve posta yoluyla yapilan basvurularin ise geçersiz sayilacagi bildirildi.
Yazili ve sözlü dil sinavlariyla mülakat yapilacak
Basvurularin degerlendirilmesinin ardindan geçerli sartlari saglayanlar yazili yabanci dil sinavi, sözlü yabanci dil sinavi ve mülakata alinacak. Her asama eleme usulüyle yapilacak. Bu arada 2008 yili ve sonrasindaki KPDS'den Arapça, Farsça ve Ermenice dillerinde 70 veya üzeri puan alan adaylar yazili yabanci dil sinavindan muaf tutulacak.
Ankara'da yapilacak sinavlar öncesi sinav yeri ve tarihleri www.mit.gov.tr adresinden 10 Eylül 2012'den itibaren duyurulacak. Adaylara ayrica posta ile tebligat yapilmayacak. Basvuru sartlarini tasimayan, sinav katilim ücretini yatirmayan, basvurularini belirtilen esaslar dahilinde online basvuru formunu kullanarak www.mit.gov.tr adresi üzerinden yapmayan adaylarin basvurulari geçersiz sayilacak. Basvuru sartlarini tasimadigi halde sinav katilim ücretini yatiran, sinav katilim ücretini yatirip sinava katilmayan veya sinavda basarisiz olan adaylarin yatirdiklari sinav katilim ücreti ise iade edilmeyecek.
Gerçege aykiri beyanda bulundugu tespit edilenlerin sinavlari geçersiz sayilarak atamalari yapilmayacak, atamasi yapilmis olanlarin atamalari ise iptal edilecek.
Kaynak: Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284