BU İYİLİK HAREKETİNDE HEDEF 110 ÜNİTE ÜZERİ KAN BAĞIŞI

İsmet İnönü İlkokulunda 2015 yılından beri her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Okulumda ‘Kan’panya Var” konulu kan bağışı kampanyası bu yılda yapıldı.

BU İYİLİK HAREKETİNDE HEDEF 110 ÜNİTE ÜZERİ KAN BAĞIŞI

13 Aralık 2022 Salı günü saat 12.30’da İsmet İnönü İlkokulunda gerçekleşen programa Karaman Vali Yardımcısı Oğuzhan Şenlik, Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Aslan, Karaman Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Karaman İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Yener Terlemez, Kızılay yetkilileri, okul idareci ve öğretmenleri katıldı.

4. Sınıf öğretmenlerinden Özlem Çalışkan’ın öncülük ettiği Kızılay Kan Bağışı kampanyası çalışmalarını yerinde ziyaret etmek için okula giden protokol üyeleri okul bahçesinde okul öğrencilerinin Kızılay şarkısı eşliğinde karşılandı. Daha sonra kan bağışı kampanyasının olduğu alana geçen heyet okul müdürü Naci Kara’dan bilgiler aldı. 2015 yılından beri okullarında bu çalışmaları yürüttüklerini belirten okul müdürü Naci Kara Kızılay ekibini her yıl okullarında misafir ettiklerini söyledi. Velilerin her sene “Bu sene ne zaman kan vereceğiz?” heyecanında olduklarını vurgulayan okul müdürü Kara “Her yıl okulumuzda paydaş okullarımızın velilerinin de destekleriyle 100-110 ünite kan topluyoruz. Rafet Nas İmam Hatip Ortaokulu, Nene Hatun Anaokulu, Makbule Orman Ortaokulundan oluşan paydaş okullarımızın velileri bu sene yine okulumuza gelerek kan bağışında bulunabilecekler. Kan bağışına destek veren öğretmenlerimize, velilerimize ve mahalle sakinlerimize teşekkür ederim.”dedi.

Daha sonra sırasıyla söz alan kurum müdürlerinden İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun konuşmasına emekleri için okul idaresine teşekkür ederek başladı. Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda öğrenim gördüğü yıllarda da Kızılay kolunda yer aldığını ve Kızılay’ın çalışmalarını son derece önemsediğini söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Kurşun kızılay kan alma biriminin Karaman’da gelişmesi için ciddi emekler verdiklerini belirttiği konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Hasta olmadan sağlığı kıymetini bilmiyoruz. İnsan kaynaklı başka bir yerden elde etmemizin mümkün olmadığı kan bulunmaz bir nimet. Arkadaşlarımıza hem saha da hem okullarda oldukları için arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Kan tedarikimizi yeterli düzeyde ülkemiz olarak tutmayı başarıyoruz.”

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ise konuşmasında “Konya merkezden hareket ederek 4’üncü yılımız her yıl üzerine koyarak ünite sayımızı arttırıyoruz. İnşallah bu sene çok daha iyi çıkar diye düşünüyorum. Velilerimizin biraz daha bu duruma ilgi göstermesi lazım. 2 türlü amacımız var. Birincisi çocuklarımızı kan bağışında geleceğe hazırlamak ikincisi de velilerimizi buraya kazandırmak.” dedi.

“Kaynağı insan olan tek şeyin kan” diyen ve konuşmasında kan bağışının önemine değinen Karaman Vali Yardımcısı Oğuzhan Şenlik konuşmasının devamında “İl Milli Eğitim Müdürümüzün ifade ettiği gibi Karaman’da okullarımızda böylesine güzel ve anlamlı kan kampanyaları yapılıyor. Allah yaşatmasın ama tabi zaman zaman kan ihtiyacı doğuyor. O zaman hemen Kızılay’a başvurularak kan ihtiyacı gideriliyor. Emeği geçenlere teşekkür eder, kan bağışı kampanyasının hayırlı olmasını dileriz.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerle tek tek ilgilenen Vali Yardımcısı Oğuzhan Şenlik çocukların yapmış olduğu resimler ve diğer çalışmalar hakkında öğrencilerle sohbet ederken ileride ne meslek yapmak istediklerini sordu. Kimin doktor, kimin uçak mühendisliği hayali kurduğu öğrencilerin geleceğimizin teminatı olduğu söyleyen Vali Yardımcısı Şenlik öğrencilere başarılar diledi. Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284