Bu Numaralari Sakin Aramayin

Daha önce 444’lü numaralari kullanan firmalar bu numaralarin ücretsiz de aranabilmesi sonucu baska bir uyanikliga basvurdu.

Bu Numaralari Sakin Aramayin

Firmalar 0850 ile baslayan numaralari kullanmaya basladi. Daha önce 444’lü numaralari kullanan firmalar bu numaralarin ücretsiz de aranabilmesi sonrasi baska bir uyanikliga basvurdu. 0850’li numaralar cep telefonu hatlari üzerinden aranildiginda paket dakikalardan düsünce cep telefonundan bu numaralari arayan vatandaslara firmalar “Cep telefonlari ile 0850’li numaralar aranamiyor, sabit hattan arama yapin.” diyerek vatandasin sabit hatlardan arayarak vergiler dahil dakikasi 14,59 kurustan ücret ödemesine neden oldu.
Firmalarin uyanikligi yine vatandasin cebini vurdu. Il sinirlamasi olmaksizin bagimsiz bir numara isteyen kurum ve aboneler 0850 ile baslayan numaralari kullanmaya basladi. Hatta birçok firma artik çagri merkezi olarak bu numaraya yönlendiriyor.
444’lü Numaralar 0850’li Numaraya Yönlendiriyor
Daha önce 444′lü hatlardan hizmet veren çagri merkezlerini aramak gsm de ve sabit telefonda her yöne dakikalarindan düsüyordu. Hatta sabit hatlarda getirilen avantajlarla belli saatlerde bu numaralari aramak ücretsiz olunca firmalar hemen baska bir yol buldu. 0850’li hatlari kullanmaya basladilar. Bu numaralar gsm operatörleri üzerinden aranirsa kullanilan paket hatlardan düserken sabit hatlardan aranildiginda 14,59 kurus üzerinden ücretlendiriliyor.
Vatandaslarin Sikayetvar.com’a gönderdigi sikayetlere göre; birçok firma cep telefonlarindan bu numaralarin aranamadigini belirterek vatandaslari sabit hatlara yönlendiriyor. Ayrica sabit hatlardan bu numaralari arayan vatandaslar dakikalarca hatta bekletiliyor.
Iste sikayetlerden bazilari söyle:
0850’li Numaralar Cep Telefonlarindan Aranmiyor Yalani
“Bu sabah bankamin müsteri hizmetlerine acil ulasmam gerekiyordu. 444’lü numarasini aradim degistigini ve 0850’li bir numaradan aramam gerektigini ögrendim. Hemen numarayi çevirdim. Bir türlü hat aranmiyor. Daha sonra sabit hattan aradigim müsteri temsilcisi ‘BTK 'nin karari, cep telefonlari ile 0850’li numaralar aranamiyor, sabit hattan arama yapin’ dedi. Ben sabit hat kullanmiyorum ki. Neden böyle bir mecburiyet ben anlamadim. Her yerde sabit hat olamaz ki. Bana bunun mantikli bir açiklamasi yapilsin ve lütfen gerçekten pek çok magduriyete sebep olabilecek bu durum düzeltilsin bir an önce.”
Dakikalarca Hatta Bekletiyorlar
“Aldigim telefondan sorun çikinca konuyu müsteri temsilcisine iletmek istedim ama ne mümkün. Daha önce aradigim 444 ile baslayan numarayi aradim. Bu numara beni 0850 ile baslayan numaraya yönlendirdi. 0850’ile baslayan istek ve sikayet hattini sabahtan beri ariyorum yaklasik yarim saattir hatta bekliyorum.”
0850’li Hatlar Nasil Ücretlendiriliyor?
Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu’ndan alinan bilgilere göre; 0850 numara sabit hatlar üzerinden arandiginda tüm vergiler dahil artik 14,59 krs. ücretlendiriliyor. Eger gsm operatörleri üzerinden 0850'li bir numara ararsaniz sabit bir numara çevirdiginiz için hattinizdaki tanimladiginiz paketin sabit yönlere olan dakikalarindan düsmektedir. Ayrica firmalarin söyledigi ‘BTK'nin karari, cep telefonlari ile 0850’li numaralar aranamiyor’ söylemi ise gerçegi yansitmamaktadir...
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284