Bu Toprağın Kadınları, Ankara'da Milli Tarım Ruhuyla Buluştu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca Congresium ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "Bu Toprağın Kadınları Milli Tarım Ruhuyla Buluşuyor" etkinliği, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, milletvekilleri, bakan eşleri ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen kadınların katılımıyla gerçekleştirildi.

Bu Toprağın Kadınları, Ankara'da Milli Tarım Ruhuyla Buluştu

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık, İl Müdürü Abdullah Kaya ve 25 kadın çiftçinin de katılımıyla Anadolu’nun dört bir yanından gelen 3 bin 500 çiftçi kadının iştirakiyle gerçekleşen ‘Bu Toprağın Kadınları Millî Tarım Ruhu ile Buluşuyor’ programın açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Anadolu medeniyetinde kadının hep el üstünde tutulduğunu belirterek, "Kadına şiddet güçlülüğün değil suçluluğun göstergesidir." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Tarım meselesi, milli meseledir" sözlerine dikkat çeken Çelik, bu anlayış çerçevesinde Bakanlık olarak hazırladıkları Milli Tarım Projesi ile tarıma yeni bir vizyon ve bakış açısı kazandırma gayretinde olduklarını söyledi. Çelik, 80 milyon kişinin gıdasının karşılanması, mazlum milletlerle ekmek paylaşımı, tarlaların zararlı kimyasallardan korunması, su kaynaklarının daha verimli kullanılması, et meselesini dert meselesi olmaktan çıkarmak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek için projeyi hayata geçirmek istediklerini dile getirdi.

Çiftçilerin önemli bir bölümünü kadınların oluşturduğuna işaret eden Çelik, desteklerinde kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladıklarını belirtti. Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Programı kapsamında geçen sene 15 bin çiftçinin desteklendiğini, bu sene de 15 bin çiftçiye hibe vereceklerini ifade eden Çelik, rakamın 11 binini kadınların oluşturduğunu vurguladı.

Anadolu kadını ile gurur duyduklarını dile getiren Çelik konuşmasında: "Anadolu kadını 'Yiğitlik erde değil, serdedir' anlayışı ile 95 yıl önce Kurtuluş Savaşı destanı yazdığı gibi, 15 Temmuz akşamı da Cumhurbaşkanımızın önderliğinde büyük bir direniş göstermiştir. 'Verilmeyecek şeyler vardır, şan gibi, şeref gibi, namus gibi, toprak gibi, vatan gibi, ezan gibi' diyerek, FETÖ'ye, bölücüye, teröriste, cuntacıya, emperyaliste haddini bildirmiştir. Kadını ve erkeği ile vatan kıldığımız bu toprakları el birliğiyle ekeceğiz, biçeceğiz, üreteceğiz, büyüteceğiz. Namerde teslim de muhtaç da olmayacağız.” dedi.

Etkinlikte Emine Erdoğan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan hibe alarak tarımsal işletme kuran 9 girişimci kadına plaket verdi.

Çanakkaleli çiftçi kadınların hazırladığı "Çanakkale Oratoryosu" ve çeşitli yörelerin halkoyunu gösterileri de sergilendi.

“Bu Toprağın Kadınları Millî Tarım Ruhu ile Buluşuyor’ etkinliğinde bir konuşma yapan Emine Erdoğan, kadınların üretim ve toplumsal ilişkilerdeki rolüne dikkat çekerek “Eğitimli kadın toplumun ışığıdır. Bir kadının eğitimi, ailenin, yani toplumun eğitimi demektir. Anaların sevgi dolu yüreği, toprağın verimini artıracak, bereketlendirecektir” dedi.

Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Emine Erdoğan, “Böyle günlerin, karşı karşıya kaldığımız sorunların konuşulmasına, yeni hedefler konarak, yol haritalarının çizilmesine vesile olduğuna inanıyorum. Umarım ki, bugün, mağdur ve mazlum coğrafyalar başta olmak üzere, dünyanın tüm kadınlarına huzur, başarı ve mutluluk getirir” dedi.

“Ben kadınlarımıza güveniyor, onların ferasetine ve basiretine, yol göstericiliğine ama en önemlisi kocaman yüreklerine inanıyorum” ifadelerine yer veren Emine Erdoğan konuşmasını, çiftçi kadınların bu topraklara, bu vatana göstereceği vefaya inandığını dile getirerek ve onların alın terleri ile emeklerinin makbul olması temennisinde bulunarak tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2017, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284