Bu Topragin Renkleri Basin Fotograf Yarismasi

Tarim sektöründeki sosyal sorumluluk çalismalariyla ön plana çikan GÜBRETAS’in baslattigi ‘Bu Topragin Renkleri’ isimli Basin Fotograf Yarismasi’na dikkat çeken Karaman Gazeteciler Cemiyeti Baskani Ahmet Küçükcicibiyik, yerel basin çalisanlari için bu tür yarismalarin önemli oldugunu belirtti. Küçükcicibiyik, “Tarim alaninda düzenlenen bu yarisma, gazetecilerin fotograf konusunda kendilerini gelistirmeleri açisindan önemlidir ve bu konuda gazetecileri tesvik edici özellige sahiptir” dedi.

Bu Topragin Renkleri Basin Fotograf Yarismasi

Yarismanin temasi: “Anadolu Topraklarinda Tarim”
Eylül ayindan itibaren baslayan Bu Topragin Renkleri Basin Fotograf Yarismasi’na basvurular ise 30 Nisan 2013’te sona erecek. Sadece internet üzerinden yapilabilecek olan yarismada toplam 11.000 TL’lik para ödülü verilecek. Birincilik ödülü olarak 5.000 TL, ikinciye 3.000 TL ve üçüncüye 1.500 TL’lik para ödülünün konuldugu yarismada 3 kisiye de Mansiyon ödülü verilecek.
Yarismanin jürisinde özellikle basin fotografçiligi konusunda tecrübeli isimler yer aliyor. Abdurrahman Antakyali, Coskun Aral, Garbis Özatay, Ismail Küçük, Sabahattin Kayis, Selahattin Sevi ve Yakup Güler’den olusan yarisma jürisi, sonuçlari 6-10 Mayis 2013 tarihleri arasinda degerlendirerek, sonuçlar 14 Mayis 2013’teki Dünya Çiftçi Günü’nde açiklanacak. Yarismadan fotograflarin yer aldigi bir sergi de düzenlenecek.
Yerel ve ulusal basinda görev yapan tüm medya mensuplarina açik olan yarismanin bu yilki ana temasi “Anadolu Topraklarinda Tarim” olarak belirlendi. Katilimcilar, Türkiye’nin farkli bölgelerinden üretim, hasat, ekim, dikim, gübreleme gibi tarimsal faaliyetler ile bu alandaki insanlari en iyi fotograf karesinde bulusturmaya çalisacak.
Basvuru ve yarismayla ilgili detaylar www.butopraginrenkleri.org adresinde.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284