Bu Yarismanin Kaybedeni Yok

Peygamber Yolu Dernegi’nin Türkiye geneli düzenledigi ‘Herkes O’nu Okuyor’ kitap okuma yarismasina Karaman’daki katilim sayisi 10 bine ulasti.

Bu Yarismanin Kaybedeni Yok

Konu ile ilgili yazili açiklama yapan Karaman Egitim Gönüllüleri Dernegi (KAREGDER) Baskani Abdulkadir Gök, Türkiye geneli hedefin 1 milyon 200 bin olduguna ve su an hedeflenen rakama ulasildigina dikkatleri çekerek, Karaman’da da 20 bin rakamini yakalamak oldugunu belirtti. Son basvuru tarihinin 24 Mart oldugunu söyleyen Gök, “Yarismaya kaydini yaptirmak isteyenler söz konusu tarihe kadar 'herkesonuokuyor.com' adresini ziyaret ederek yapabilirler. KAREGDER olarak tüm üyelerimizle il genelinde köyler de dahil çalismalarimiza devam ediyoruz. Açacagimiz stantlarla da katilimdaki hedefimizi yakalayacagimiza inaniyoruz. Efendimiz'i tüm insanlarla bulusturmak istiyoruz. Toplumu hem dini noktada aydinlatmak, hem Efendimiz'in örnek hayati ile nesilleri tanistirmak ve kitap okuma aliskanligi kazandirmak için Peygamber Yolu Dernegi ile Türkiye’de katilim ve kazanim noktasinda bir ilke imza atacagiz.” dedi.
Gök, amaçlarinin her evde Efendimiz'in okunmasi oldugunu belirterek “Efendiler Efendisi Hz. Muhammed'in (sas) örnek hayatini ögrenmek ve ögretmek gayesiyle, Efendimiz ile ilgili kitaplarin okunmasini tesvik etmek, Peygamber Efendimiz'i hakkiyla tanimak ve tanitmak için yola çikan Peygamber Yolu Dernegi, 'Herkes O’nu Okuyor' kampanyasini Türkiye genelinde baslatti. Peygamber Yolu Dernegi bu projeyi sinavlarin saglikli yapilabilmesi ve projenin daha genis kitlelere ulasabilmesi adina Türkiye genelinde çesitli sivil toplum kurulusuyla birlikte organize etmektedir. Kampanyada, Peygamber Yolu Dernegi tarafindan seçilen kitaplarin okunmasi sonucunda yapilacak sinavda dereceye girenlere Türkiye genelinde yüzlerce Umre olmak üzere binlerce sürpriz hediyeler bekliyor.” açiklamasinda bulundu.
"ÇEVREMDEKILERE ÖRNEK OLMAK IÇIN ÇALISIP SINAVA GIRECEGIM"
Öte yandan kampanyaya katilanlardan Terzi Ali Tunç, geçen yil ailecek bu sinava girdiklerini hatirlatarak, "Efendimiz'in hayatini bir kez daha ailece okumanin lezzetini yasiyoruz. Ev hanimi olan esim ve kizim da bu sinava girecek. Bu sekilde çevremize örnek olacagiz." dedi.
Ev hanimi Serife Yagci torunlariyla birlikte sinava hazirlandiklarini ifade etti. "Biz ailecek Efendimiz'in hayatini okuyarak O’nun örnek ahlakini günlük davranislarimiza aktarmak istiyoruz. Ben de torunlarima, çocuklarima ve tanidiklarima örnek olmak için Efendimiz'in hayatini okuyorum.” diye belirtti.
MORITANYALI ÖGRENCILER DE SINAVA HAZIRLANIYOR
Karaman’da bulunan Moritanyali ögrencilerden Ahmad Ensar ve Sa'ad Ensar da kampanyaya katilanlardan. Moritanyali ögrenciler, yarismanin Hz. Peygamber'i daha iyi tanimaya vesile oldugunu dile getirdi.
Lise ögrencisi Oguzhan Tas, “Iki yildir Karaman’da düzenlenen bu önemli yarismaya katilmaktayim. 2013 yilinda dereceye girerek küçük de olsa bir hediye aldim. Hem okul derslerine çalisip hem de anlamli olan bu sinava bu yil tekrar girecegim. Basarili olanlara verilecek ödüllerden ziyade Peygamber Efendimiz ile ilgili yeni bilgileri ögrenecek olmanin heyecanini yasiyorum. Bu yarisma vesilesi ile Peygamber Efendimiz’i daha iyi anladim. Hayatima rehber edindim. Bu yil birinci olarak ilimizdeki hediyeyi alip, ülke genelinde yapilacak diger sinavda da Karaman’i temsil edecegim.” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284