Bu Yilin Ilk Ay Tutulmasi Bu Aksam...

Bu yilin ilk ay tutulmasi bu aksam yasanacak...

Bu Yilin Ilk Ay Tutulmasi Bu Aksam...

TÜBITAK Bilim ve Teknoloji Dergisi ile TÜBITAK Ulusal Gözlemevi'nin hazirladigi 2013 Yili Gök Olaylari Yilligi'na göre, bu yil yasanacak üç ay tutulmasinin ilki 25 Nisan'i 26 Nisan'a baglayan yarin gece yasanacak.
Parçali ay tutulmasi Türkiye saati ile 21.04- 01.11 arasinda gerçeklesecek. Bu tutulma Ortadogu , Asya'nin büyük bölümü, Avrupa, Avustralya ve Antartika'dan gözlenebilecek. Ayin tamami gökyüzünde dünyanin yari gölgesinden geçecegi için parlakligi hafifçe azalip rengi kizillasacak fakat bu degisim tam ay tutulmasindaki kadar belirgin olmayacak. Tutulma ortasi saat 23.07'de gerçeklesecek.
Tutulmanin tam ay tutulmasindaki kadar olmasa da çiplak gözle izlenebilecegini belirten Antalya'daki TÜBITAK Ulusal Gözlemevi uzmanlari, yari gölge tutulma baslangicinin 21.04, yari gölge tutulma sonunun da 01.11, parçali tutulma baslangicinin 22.54, parçali tutulma sonunun da 23.21 olacagini dile getirdi.
IKI TUTULMA DAHA OLACAK
Bu yil toplam üç ay tutulmasi gerçeklesecek. 25-26 Nisan'daki parçali ay tutulmasi ile 18-19 Ekim'deki yari gölge ay tutulmasi ülkemizden gözlenebilecek. 25 Mayis'taki yari gölge ay tutulmasi ise ülkemizden gözlenemeyecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284