Bugün Gençligin Bayrami

Gençlik haftasi ve 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami nedeniyle 15 Mayis Sali günü Atatürk Anitina çelenk konulmasiyla baslayan etkinlikler sportif yarismalar, ziyaretler ve kültürel etkinliklerle devam ederken bayram kutlamalari bugün saat 10.00’da protokol üyeleri, daire müdürleri, dernek ve vakif temsilcileri, sivil toplum kuruluslari, ortaögretim okullarindan katilacak ögrenciler ve halkin katilimi ile Atatürk’ü Anma ve Gençlik yürüyüsü gerçeklestirilecek. Cumhuriyet Parkinda baslayacak olan yürüyüs Kazim Karabekir Spor Salonu önünde sona erecek.

Bugün Gençligin Bayrami
Burada halk oyunlari ve Taekwondo takiminin gösterilerinin ardindan ödül töreni yapilacak.
Ayni gün aksam ise saat 19.30’da Piri Reis Kültür Merkezi’nde Gençlik Merkezi kokteyli, saat 20.30’da ise Gençlik söleni düzenlenecek.
VALI KAHRAMAN: “ATATÜRK’ÜN BIRAKTIGI BU EMANETI KORUMAK SIZ GENÇLERIN GÖREVIDIR”
19 Mayis Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayrami nedeniyle Vali Süleyman Kahraman bir kutlama mesaji yayinladi.
Vali Kahraman mesajinda, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’nun dört bir yandan isgal altinda oldugu bir dönemde 19 Mayis 1919 tarihinde Samsun'dan baslattigi Kurtulus Mücadelesi, esarete mahkûm edilmek istenen, Türk Milletini sahlanisa geçirmis, dalga dalga tüm yurda yayilan bu mücadele, milli birlik ve beraberlik duygusunu doruga ulastirarak Türk milletinin esarete boyun egmeyecegini bütün dünyaya duyurarak, basariyla sonuçlanmistir. 19 Mayis'ta baslayan bu zorlu ve kutsal süreç, Ulusal Kurtulus Savasi'nin kazanilmasiyla bitmemis, milletimizi çagdas dünya ile bütünlestiren Cumhuriyet rejiminin kurulmasiyla da sürdürülmüstür. Büyük Önder Atatürk “ Ey yükselen nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek olan sizlersiniz” diyerek büyük özverilerle kurulan Cumhuriyet’i Türk Gençligine emanet etmistir. Türkiye Cumhuriyet’inin korunmasi, gelismesi ve çagdas uygarlik düzeyine ulasmasini yetismekte olan genç kusaklar sayesinde gerçeklesecegini belirtmistir. Türkiye Cumhuriyet’inin emanetçisi sevgili gençler, bu degerli emaneti korumak ve gelecek nesillere en iyi sekilde aktarmak hepimizin en basta gelen görev ve sorumlulugumuzdur. Her türlü kötü aliskanliklardan uzak durmali, birlik ve beraberligimizi koruyarak toplumsal huzur ve refahimizi tehlikeye düsürecek hareketlerden kaçinmalisiniz. Unutmayin ki gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olarak milletimizi çagdas uygarlik seviyesine sizler tasiyacaksiniz. Bizler gençligimize güveniyor, onlarin yüzündeki isiltida her geçen gün güçlenen ülkemizin gelecegini görüyoruz. Sizlere duyulan inanç ve güven yarinlardaki en büyük teminatimizdir. Bu duygularla, Türk tarihinde bir dönüm noktasi olan 19 Mayis 1919 tarihinin 93. Yildönümünde Türkiye Cumhuriyeti'ni bizlere armagan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun silah arkadaslarini, vatani için canini feda eden aziz sehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle aniyorum. Tüm vatandaslarimizin ve gençlerimizin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramini içtenlikle kutluyor, saygi ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.
ELVAN: “BU VATAN GENÇLIGE EMANETTIR”
Ilimiz Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, 19 Mayis Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami nedeniyle bir kutlama mesaji yayinladi.
Elvan mesajinda, 19 Mayis 1919 tarihi, Türk milletinin Samsun'dan baslattigi ve zaferle taçlandirdigi milli mücadelenin sembol tarihi olup, Türk Gençligine bayram olarak armagan edilmesi ile de daha bir anlamli hale gelmistir. Atalarimiz bu milletin geçmisi ise gençligimizin de gelecegimiz oldugu muhakkaktir. Gençlige deger veren, onlari en iyi sekilde yetistirerek kisilikli ve özverili kusaklar olarak yarinlara hazirlayan milletler, gelecege huzur ve güvenle bakabilirler ancak. Gençlerimize düsen en büyük görev ise; bu kutsal vatan topraklarini emanet aldiklari sekilde gelecek nesillere teslim etmek olmalidir. Bu vatan sadece atalarimizdan bize miras kalan bir toprak parçasi degil gelecek nesillere emanet edecegimiz kutsal bir emanettir de. ‘Büyük Türk Milletinin bagimsizligi için millet ve toprak bütünlügüne el uzatanlara karsi direnis ve sahlanisinin bu yildönümünde, atalarinin Türk gençligine güvenmekle ne kadar hakli oldugunu ortaya koyan temiz, çaliskan, dürüst ve gerekirse vatan ve milleti ugruna canindan dahi vazgeçebilecek kadar vatansever ve onurlu Türk Gençliginin ve Büyük Türk Milleti’nin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramini kutluyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284