Buruk 19 Mayis

Soma faciasi nedeniyle 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’nin 95. yildönümü kutlamalari iptal edildi. Bugün sadece resmi törenlerde Atatürk Aniti’na çelenk konuldu.

Buruk 19 Mayis

19 Mayis Atatürk’ün Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nin 95. yilinda bugün resmi anma törenleri disinda herhangi bir kutlama yapilmayacak. Gençlik ve Spor Bakanligi koordinesinde sürdürülen 15-19 Mayis Gençlik Haftasi kapsaminda planlanan senlik ve sölenler de Soma’daki maden faciasi nedeniyle iptal edildi.
19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami nedeniyle Ilimiz Valisi Murat Koca, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Rektör Sabri Gökmen,  AK Parti Il Baskani Kerim Dereli birer mesaj yayinladi.
Vali Koca mesajinda, “ Milletimizin kaderini degistiren, insanimiz için umut dolu bir baslangici simgeleyen 19 Mayis, Türk Ulusunu aydinliga kavusturan ve Cumhuriyet ile bulusturan bir dönüm noktasi olmustur. Milletimiz içinde bulundugu yokluga ve yoksulluga ragmen büyük bir kahramanlik göstererek, topraklarimiza ve varligimiza göz diken isgalci devletlere unutamayacaklari bir ders vermistir.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliginde verilen kurtulus mücadelesinin güç kaynagi milletimizin iradesi olmustur. Bugünde bu duygularin yasatilmasi için hepimize özelliklede Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettigi gençlerimize büyük görevler düsmektedir. Sevgili Gençler, Aziz sehitlerimizin canlari pahasina savunduklari bu vatan üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin gelecegi, bu istiklal suuruyla yetisen sizlere emanet edildi. Sizlerin en iyi sekilde yetismeniz, çagin gerekleri dogrultusunda nitelikli bir egitim almaniz devlet ve millet olarak en önemli amacimizdir. Basari için en önemli ölçüt süphesiz, kendinize güvenmeniz ve çok çalismanizdir. Bununla birlikte, kendinizi sinirlamadan daima büyük düsünmelisiniz. Öncelikle her türlü kötü aliskanliklardan uzak olarak, birlik ve beraberliginizi korumali, içinde bulundugumuz dünyanin gittigi istikameti dogru anlayabilmek için, bilgiyi aramali, arastirmali ve daha çok okumalisiniz. Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olarak milletimizi çagdas uygarlik seviyesine tasiyacak olan sizlere güvenimiz sonsuzdur.
Bu duygu ve düsüncelerle, basta Büyük Önder Atatürk olmak üzere bagimsizlik ugrunda can veren sehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyor, gelecegimizin teminati gençlerimizin 19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramini en içten duygularimla kutluyorum.” dedi.


Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan’da yayinladigi mesajinda, “19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami tüm yurtta oldugu gibi Karaman’da da coskuyla kutluyoruz. Tarihimizin önemli dönüm noktalarindan biri olan 19 Mayis, ayni zamanda Istiklal Mücadelemizin de sembol günlerinden biridir. Özellikle bayramin hediye edildigi gençlik, gelecegimizin teminatidir. Vatana ve millete faydali, sahsiyetli, tarihini, kültürünü iyi bilen bir gençlik yetistirmek biz yerel yöneticilerin önemli görevleri arasindadir. Bu duygu ve düsüncelerle böyle bir günü bizlere armagan eden basta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaslarini, kahraman sehitlerimizi ve gazilerimizi saygiyla aniyor, bu günümüzün ve gelecegimizin güvencesi olan gençlerimizin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramini en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla yayimladigi mesajinda, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayis 1919’da Samsun’a çikmasi, millet iradesine dayanan tam bagimsiz devlet kurma yolunda atilan ilk adim olmustur. Bu günü Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armagan etmesi, onlara verdigi degeri ve duydugu güveni ifade etmektedir. Süphesiz gençlerini en iyi sekilde yetistirerek yarinlara hazirlayan milletler, gelecege güvenle bakabilirler. Türk devletinin varligini sürdürmek ve gelistirmek ancak iyi egitim almis gençler vasitasiyla mümkündür. Gelecegimizi emanet edecegimiz gençlerimizin isini iyi yapan, milletinin yükledigi sorumlulugu layikiyla tasiyabilen bireyler olmalarini temenni ediyor, bu duygu ve düsüncelerle basta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaslarini ve bu vatan için canlarini feda eden aziz sehitlerimizi rahmet, minnet ve saygiyla aniyor, tüm Türk milletinin ve gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramini kutluyorum.”


 AK Parti Il Baskani Kerim Dereli’de, “Her milletin tarihinde, yildizinin parladigi anlar vardir. “Bizim milletimizin yildizinin parladigi an da hiç süphesiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadelemizi baslatmak adina Samsun'a ayak bastigi 19 Mayis günüdür. Istiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayis günü, ayni zamanda milli hafizamizda çok önemli yer tutan 23 Nisan, 30 Agustos ve 29 Ekim gibi destansi basarilarin da kaynagidir. Onun için aziz milletimiz, bilhassa gençlerimiz, 19 Mayis ruhuyla birlikte 23 Nisan ve 29 Ekim ruhuna, diger bir deyisle istiklalimize ve istikbalimize, demokrasimize ve cumhuriyetimize ilelebet sahip çikacaktir. Çünkü Türkiye'nin istikbali, milletimizin umudu ve göz bebegi olan gençlerimizin omuzlari üzerindedir. Inaniyorum ki gençlerimiz, tarihimizden aldiklari ilhamla medeniyet yürüyüsümüzü çok daha ileri mesafelere tasiyacaklardir.'' Gençlere düsen en önemli görev, devraldiklari mirasi daha da zenginlestirmek için özveriyle çalismak, kendilerinden sonra gelen nesillere bugün oldugundan çok daha parlak, kalkinmis, gelismis ve müreffeh bir ülke birakmak olmasi gerekir. “'Bu düsüncelerle, öncelikle Soma maden ocaginda hayatini kaybeden kardeslerimize Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifalar ve ailelerine bassagligi dilerken, 19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami'ni kutluyor, tüm gençlerimizi sevgiyle selamliyorum” dedi.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi Meclis Baskani M. Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay’da yayinladiklari mesajlarinda,“19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’nin 95. yilini hep birlikte yasamanin sonsuz mutlulugu, coskusu ve heyecani içerisindeyiz. Türk milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasinin miladi olan 19 Mayis, Türk milletinin esaret zincirini kirmak adina Büyük Önder Atatürk’ün liderliginde attigi büyük adimin adidir. 19 Mayis, Anadolu’da esir olmak istemeyen milletimiz için bagimsizligin basladigi tarih olmasi bakimindan da önemli bir gündür. Gençlige büyük önem veren Atatürk, ülkenin gelecegini Türk gençligine emanet ederek dünyada benzeri görülmemis bir davranis sergilemistir. Bu emanete layiki ile sahip çikmis olan Türk gençligi, bundan sonraki dönemlerde de bu görevini en güzel sekilde ifâ edecektir. Bundan hiç kuskumuz yoktur. Bu duygu ve düsüncelerle, basta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaslarini ve vatanimiz için canlarini feda eden aziz sehitleri rahmet, minnet ve saygiyla aniyor, tüm Türk Milleti'nin 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramini yürekten tebrik eder , sevgi ve saygilarimizi sunariz.” dediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284