Bütün Musluklardan Tatli Su Akacak

Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, “Ibrala Baraji Içme Suyu Projesi” kapsaminda, yapimi devam eden ve büyük oranda tamamlanan su aritma ve terfi merkezinde incelemelerde bulundu.

Bütün Musluklardan Tatli Su Akacak

Karaman Belediyesi ve Devlet Su Isleri ile birlikte ortaklasa yürütülen “Ibrala Baraji Içme Suyu Projesi”nde çalismalar sürüyor. Karaman için hayati önem arz eden bu projenin maliyeti yaklasik olarak 15 Milyon Türk Lirasi.
Çalismalar kapsaminda insasi süren su aritma ve terfi merkezinde incelemelerde bulunan Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan proje hakkinda su bilgileri verdi; “ Belediyemiz ve Devlet Su Isleri ile birlikte yürüttügümüz ve Karamanimiz için büyük önem arz eden “Ibrala Baraji Içme Suyu” projesinde çalismalar araliksiz devam ediyor. Su aritma ve terfi merkezimiz Avrupa standartlarinda, tam donanimli ve teknolojik bir sekilde insa ediliyor. Bu tesisimiz faaliyetine basladiginda günlük 82.200 metreküp su basma kapasitesine sahip. Ibrala Baraji’ndan buraya gelen su gereken bütün aritma islemleri tamamlandiktan sonra sehir merkezimizdeki su depolarimiza ulastirilacak. Aritilarak yüksek kaliteye sahip olan içme suyunu buradan da sehir içi sebekelerimize verecegiz. Netice olarak bu projemiz tamamlandiginda sehir merkezinde bütün musluklardan daha kaliteli ve saglikli içme suyu akacak. Vatandaslarimizin huzuru, refahi ve sagligi için çalismalarimizi araliksiz sürdürüyoruz”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284