Büyük Projede Imzalar Atildi

Mevlana Kalkinma Ajansi 2014 yili Kentsel Altyapinin Gelistirilmesi Mali Destek Programi kapsaminda Karaman Belediyesi’nin ‘Karaman Fuar ve Kongre Merkezi’’ projesi destek almaya hak kazandi. Proje Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan ve Mevlana Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Akman tarafindan imzalandi.

Büyük Projede Imzalar Atildi

Proje ile Karamanin sahip oldugu tüm turistik, kültürel ve manevi degerler ile Karaman’daki is dünyasinin ve yerel üreticilerin ürünlerinin kent içi ve kent disi tanitiminin ve pazarlamasinin yapilmasi, ticari olarak bölge ve ülke ekonomisine katki saglanip beraberinde sosyal ve kültürel refah seviyesini arttirmak amaçlanmaktadir.
Projenin diger amaçlari ise ülke genelinde büyük bir üretim potansiyelini elinde tutan kaliteli elma, bugday üretimi ve yan sanayi kollarinin gelistirilmesi, yetistirilen yerel ürünlerin pazarlanmasi, üretimi Karaman’da yapilan ürünler ile, ülkede baska yerde üretilmeyen ürünlerini tanitim ve satisini yapmaktir.
Belediye Baskani konu ile ilgili su açiklamayi yapti;
“Proje kapsaminda mevcut otogarin bulundugu mevkiide Karaman Fuar ve Kongre Merkezi insa edilecek. 3 bin kisilik dev kongre merkezimizin yanina, üretici vatandaslarimizin ürettigi ürünleri rahatça sergileyebilecekleri bir fuar alani insa edilecek. Tesisin yanina Karaman evlerinden olusturulan nostaljik bir sokak da insa edilecek. Böylece turizm ve tanitim açisindan Karaman’in büyük bir eksikligi daha giderilmis olacak. Proje ile ekonomiye de katki saglanacak.”
Toplam maliyeti 4,5 Milyon TL olan projeye Mevlana Kalkinma Ajansi tarafindan 2 milyon TL destek verilecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284