BYEGM Konya Il Müdürlügü Kadin Gazetecileri Kahvaltida Bulusturdu

Basin-Yayin ve Enformasyon Konya Il Müdürlügü ve Konya Büyüksehir Belediyesi 8 Mart Dünya Kadin Günü münasebetiyle düzenledikleri kahvaltida kadin gazeteciler bir araya geldi.

BYEGM Konya Il Müdürlügü Kadin Gazetecileri Kahvaltida Bulusturdu

Ögretmenevinde düzenlenen kahvaltiya, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Ilhan Yerlikaya, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Akyürek, Basin, Yayin ve Enformasyon Konya Il Müdürü Tuncay Karabulut, Konya Gazeteciler Cemiyeti Baskani Adem Alemdar, Basin Konseyi Baskani Ömer Kara, Anadolu Ajansi Bölge Müdürü Ahmet Kayir, Selçuk Üniversitesi Iletisim Fakültesi Dekani Ahmet Kalender, gazete ve televizyonda çalisan kadin gazeteciler katildi. Programa Karaman’dan katilan kadin gazeteciler Karaman’in Sesi Gazetesi Sayfa Editörü ve Muhabiri Sultan Akbulut ile KGRT Karaman Gazetesi Yazi Isleri Müdürü Serife Dökme oldu.
Konya Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Akyürek, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nü lokal açilisi yaparak kutlayacaklarini vurgulayarak, “Türkiye’de Kadinlar Günü genellikle sloganlarla, çiçeklerle, sembollerle, cümlelerle, laflarla kutlaniyor. Oysa biz bugünü Konya’mizda kadinlarimiza yönelik somut eserlerle kutluyoruz. Bunu 10 senedir böyle yapiyoruz. Biliyorsunuz, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nde 2014 yilinda Mümine Hatun Kadinlar Lokali’nin açilisini yaparak kutlayacagiz. Yine kadinlarimiza eser armagan ederek kutlayacagiz. Kadinlar lokali deyince oturma salonu olarak düsünmeyelim. Yüzme havuzu, sauna, buhar banyosu, spor salonu, mesleki egimi merkezleri, kafeteryalari olan çok kompleks ve Türkiye’de hakikaten marka olan lokaller” diye konustu.
Gazeteciligin zor bir meslek olduguna dikkat çeken AK Parti Konya Milletvekili Ilhan Yerlikaya, Türkiye’de medya sektörünün gelistigine dikkat çekerek, “Ben de aslinda sizler gibi basin mensubu sayilirim. Onun için sari basin kartim var. insallah vekilligimi tamamlayinca bana plaket verilir diye düsünüyorum. Türkiye’de basin gerçekten gelismis. Oldukça çogulcu bir yapiya sahip ve iyi gidiyor. Gazetecilik zor bir istir. O bakimdan kadinlarin bu isi yapmasi onlarin cesaretini, yüregini gösterir. Gerçekten gecesi gündüzü yoktur. Ayni milletvekilligi gibidir bir anlamda. Her yerde her zaman olacaksiniz demektir” ifadelerini kullandi.
Programda meslek hayatinda 20 yili geride birakan Çigdem Kurut, Yadigar Günes ve Tülay Sakarya’ya Vali Erol, Büyüksehir Belediye Baskani Akyürek ve AK Parti Konya Milletvekili Yerlikaya tarafindan plaketleri takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284