BYEGM Tarafindan Ulusal Fotograf Portali Projesi Baslatiliyor

Genel Müdürlügümüzce, paydas kurum, kurulus ve koleksiyoncularin fotograf envanterini paylasabilecekleri bir dijital fotograf platformu olusturmak üzere `Ulusal Fotograf Portali Projesi` gerçeklestiriliyor.

 BYEGM Tarafindan Ulusal Fotograf Portali Projesi Baslatiliyor
Projeyle, farkli yerlerde bulunan tarihsel, kültürel ve sanatsal degeri olan fotograf ve diger görsel malzemelerin Genel Müdürlügümüz bünyesinde bir araya getirilerek dijital ortama aktarilmasi, kamuoyunun istifadesine sunulmasi ve ülkemiz görsel hafizasinin gelecek nesillere uygun teknik ortamlarda birakilmasi amaçlaniyor.
Söz konusu proje kapsaminda Genel Müdürlük ile Milli Egitim Bakanligi Yenilik ve Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügü arasinda protokol imzalandi.
1951 yilinda Ögretici Filmler Merkezi olarak kurulan Yenilik ve Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügü, kurulusundan bugüne yurdumuzun dört bir tarafinda sürdürdügü çalismalarla egitimden sosyal hayatimiza, kent mimarisinden sanayiye farkli konularda çok önemli bir fotograf ve film arsivine sahip bulunuyor.
Protokol ile Yenilik ve Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügünün bu arsivindeki 75 bin adet negatif-slayt ve 5500 adet hareketli film, Ulusal Fotograf Portali Projesi’ne dâhil ediliyor.
Protokolde ayrica BYEGM tarafindan dijital ortama aktarilacak söz konusu arsivin bir suretinin Yenilik ve Egitim Teknolojileri Genel Müdürlügü ile paylasilmasi ve BYEGM’deki yaklasik 1500 kareden olusan “Egitim Koleksiyonu” isimli dijital fotograf arsivinin de ayni kurumun kullanimina sunulmasi hükme baglaniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284