Çalisana 35 Gün Tatil Firsati

Resmi tatil günlerinin pek çogunun hafta içine denk gelmesi, 2013 yilini az izinle uzun süreli tatil yapilabilecek bir yil kiliyor.

Çalisana 35 Gün Tatil Firsati

Izin günleriniz azaldiysa ya da is yerinizden izin almakta zorlaniyorsaniz, resmi tatil günlerini birlestirerek tatilinizi uzatabilirsiniz.
Karsilastirma sitesi Enuygun.com'un Seyahat Plani Arastirmasi'na göre, 2013 yilinda 23 Nisan ve 1 Mayis'in yani sira 30 Agustos ve 29 Ekim tatillerini de hafta sonuyla birlestirerek 4-5'er gün izin yapabilirsiniz. Bayram tatilleri ile birlikte, 2013 yilinda 8 gün izin alip 35 gün tatil yapmak mümkün.
Enuygun.com Analisti Tugba Hacibayramoglu, 23 Nisan, 1 Mayis, 30 Agustos ve 29 Ekim'in hafta sonu tatilleriyle birlestirebilecegini belirterek, "Büyük olasilikla 9'ar gün olacak bayram tatilleri ile birlikte, hafta sonu iki gün izin kullanma imkanina sahip olanlar 2013 yilinda sadece 8 gün izin alarak 35 gün tatil yapmak mümkün" diye konustu.
Sali gününe gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami öncesinde Pazartesi günü de izin alip, hafta sonunu birlestirerek 4 günlük kisa bir tatile çikabilirsiniz. Dileyenlerin 1 Mayis tatilini de birlestirebileceklerini belirten Enuygun.com Analisti Tugba Hacibayramoglu, "Nisan ayinda havanin yeterince isinmayacagini düsünüyorsaniz, 1 Mayis'ta da ayni avantaja sahipsiniz. Çarsamba gününe denk gelen 1 Mayis tatili öncesi Pazartesi ve Sali günleri izin yaparak toplam 5 günlük bir seyahat plani yapabilirsiniz." dedi.
AGUSTOS VE EKIM AYLARI DA BOL TATILLI
Tatil konusunda Agustos ayinin da avantajli bir ay olduguna dikkat çeken Hacibayramoglu, "Bu yil Ramazan Bayrami arifesi 7 Agustos Çarsamba gününe denk geliyor. Resmi tatil olmasa bile, 2,5 gün izin alarak 9 gün tatil yapabilirsiniz. Bayram tatilinin bir iki günü öncesinde ucuz uçak bileti bulabilirsiniz. Uçak biletinde erken davrananlar, otobüs bileti fiyatina uçak bileti satin alabiliyor. Bayram tatilinden bir gün önce gidip, 1-2 gün sonra dönme sansiniz varsa havalimanlarindaki yogunluktan da etkilenmezsiniz.
Yine Agustos ayinda 30 Agustos Zafer Bayrami da Cuma gününe denk geliyor. Cumartesi ve Pazar'i, hatta Pazartesi'yi de birlestirerek yine 4 günlük kisa bir seyahat yapabilirsiniz" yorumunda bulundu.
EKIMDE HEM KURBAN BAYRAMI HEM DE CUMHURIYET BAYRAMI VAR
Ekim ayinin da bol tatilli bir ay olduguna dikkat çeken Hacibayramoglu, "Kurban Bayrami tatilinin 9 gün olmasi ihtimali çok yüksek. Çünkü arife 14 Ekim Pazartesi günü ve bayram tatili 18 Ekim Cuma günü sona eriyor. Yine 9 günlük bir tatil programi sizleri bekliyor. Yine ayni ay içinde Sali gününe denk gelen 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami'ni da unutmayalim. Pazartesi izin alarak, Cumartesi ve Pazar günleriyle beraber yine 4 günlük bir izne çikabilirsiniz. Kurban bayrami tatili için de simdiden bilet almaniz durumunda, vergiler hariç 51 TL'den baslayan fiyatlarla Izmir'e uçak bileti bulabilirsiniz" hatirlatmasinda bulundu.
Tarih - Izin Araligi
23 Nisan Sali Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami 1 gün izin al, 4 gün tatil yap
1 Mayis Çarsamba Emek ve Dayanisma Günü 2 gün izin al, 5 gün tatil yap
7 Agustos Çarsamba Ramazan Bayrami Arifesi 2,5 gün izin al, 9 gün tatil yap
30 Agustos Cuma Zafer Bayrami 1 gün izin al, 4 gün tatil yap
14 Ekim Pazartesi Kurban Bayrami Arifesi Yarim gün izin al, 9 gün tatil yap
29 Ekim Sali Cumhuriyet Bayrami 1 gün izin al, 4 gün tatil yap
Sabah
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284