Çalisanini Memnun Eden Hastaneye Daha Fazla Ek Ödeme

Saglik Bakanligi hastanelerinde ek ödemeler hesaplanirken hasta ve çalisan memnuniyetine de bakilacak. Hastaneden memnuniyet anketlerle belirlenecek.

Çalisanini Memnun Eden Hastaneye Daha Fazla Ek Ödeme

Saglik Bakanligi Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Baskan Yardimcisi Muhammet Örnek tarafindan yayinlanan genelgede, ikinci ve üçüncü basamak hastanelerde dagitilacak döner sermaye tutarinin, 0 ile 1 arasinda degisen ''Saglik tesisi kalite katsayisi'' dikkate alinarak hesaplanacagini bildirdi.
Bu dogrultuda Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna Bagli Saglik Tesislerinin Kalite Katsayisinin Belirlenmesine Iliskin Yönerge hazirlandi.
Yönergeye göre, saglik tesislerinde belirli dönemlerde uygulanacak anketler dikkate alinarak tespit edilecek katsayi ''memnuniyet katsayisi'', kalite standartlari esas alinarak yapilacak degerlendirmeler sonucu tespit edilecek katsayi da ''kalite standartlari katsayisi'' olacak. Her iki katsayi da 0 ile 1 arasinda degisecek.
Bir hastanenin kalite katsayisi ise bu iki katsayi dikkate alinarak belirlenecek. Kalite standartlari katsayisinin 0,35, memnuniyet katsayisinin da 0,25 ile çarpimi toplanarak bir hastanenin ''kalite katsayisi'' bulunacak. Hesaplanan bu ''Saglik Tesisi Kalite Katsayisi'' dagitilacak ek ödeme tutarinin belirlenmesinde kullanilacak.
Hizmet sunumunu aksatacak dogal afet, savas, salgin hastalik, seferberlik ve yangina maruz kalan hastanelerde 6 ay boyunca kalite katsayisi 1 olarak kabul edilebilecek. Bu süre uygun görülürse 18 aya kadar uzayabilecek.
-Memnuniyet anketleri kimlere nasil yapilacak?-
Memnuniyet anketleri yatan, ayakta tedavi olan ve acile basvuran hastalara her ay, çalisanlara ise belirli dönemlerde yapilacak. Çalisanlara yönelik anketler hekim, saglik hizmetleri sinifi ve diger personelin en az yarisina uygulanacak.
Anket, ayakta tedavi gören hastalara islemleri bittiginde, yatan hastalara da taburcu oldugunda, acildekilere taburcu edilirken ya da gözlem altindayken yapilabilecek.
Rotahaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284