Çaliskan: Mezarlik Hizmetlerinde Örnek Belediyelerden Biriyiz

Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, belediyenin mezarlik hizmetleri ile ilgili önemli açiklamalarda bulundu. Karaman Belediyesi Mezarliklar Müdürlügü bünyesinde yapilan çalismalar hakkinda bilgi veren Baskan Çaliskan, Karaman Belediyesi’nin Mezarlik hizmetlerinde Türkiye’de örnek belediyelerden birisi oldugunu söyledi.

 Çaliskan: Mezarlik Hizmetlerinde Örnek Belediyelerden Biriyiz

Mezarliklar Müdürlügü Kuruldu

Karaman Belediyesi son yillarda önemli bir seviyeye getirdigi cenaze hizmetlerini yeni kurulan Mezarliklar Müdürlügü bünyesinde devam ettiriyor. Belediye cenaze yikama, taziye ve defin islemlerine varincaya kadar birçok konuda vatandaslara hizmet veriyor.
Baskan Çaliskan “ Vatandaslarimizin En Zor Günlerinde Yanlarinda Oluyoruz”
Karaman Belediyesi’nin cenaze defin ve taziye hizmetlerinde Türkiye’de örnek belediyelerden birisi oldugunu vurgulayan Çaliskan sunlari kaydetti. “Karaman Belediyesi olarak özellikle son yillarda cenaze hizmetlerimizi artarak devam ettirmekteyiz. Mevcut cenaze yikama aracimiza bir yenisi daha eklendi. Tam donanimli cenaze yikama aracimizin içerisinde morg bulunmakta. Bu araçlarimizla vatandaslarimizin cenazelerini talepleri dogrultusunda bir yerden baska bir yere nakil ediyoruz. Cenazelerini yikiyoruz ve define hazir hale getiriyoruz.
“ Ücretsiz Taziye Hizmeti Veriyoruz”
Belediyenin cenaze hizmetleri konusunda açiklamalarina devam eden Baskan Çaliskan, “ Yakinlari vefat eden vatandaslarimizla, bu zorlu ve bir o kadar da telasli günlerinde hiç vakit kaybetmeden ilgili ekiplerimiz iletisime geçiyorlar. Onlara biraz olsun destek olmak ve üzerlerindeki yükü almak adina, talepleri dogrultusunda cenaze evinin önüne çadirlar kuruyoruz, oturma alanlari olusturuyoruz. Belediye olarak burada taziyeye gelen misafirlere ücretsiz yemek ikraminda bulunuyoruz.
Ikinci Taziye Evi Hizmete Giriyor
Belediye geçen yil Çeltek Mahallesi, Kazalpa Mezarliginin yaninda hizmete açtigi taziye evine bir yenisini daha ekledi. Kirmahalle’deki sehir mezarliginin içinde bulunan Taziye evinden de vatandaslar isterlerse ücretsiz bir sekilde yararlanabilecekler. Taziye evlerinde misafirlere sunulan ikramlar yine belediye tarafindan ücretsiz olarak karsilaniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284