Çanakkale Destanının 102.Yıldönümü Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı

Dünya tarihinin en önemli savaşlarından birisi olan ve Türk tarihinin akışını değiştiren Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Çanakkale Destanının 102.Yıldönümü Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı

Kutlamalar, Cumhuriyet Parkında Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla devam eden programda, İl Jandarma Komutanlığınca günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapıldı.

Cumhuriyet Parkındaki programın ardından Vali Süleyman Tapsız, beraberinde il protokolü ile birlikte Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Karaman Muharip Gaziler Derneğini ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından program Şehitlikte devam etti. İlk olarak Garnizon Şehitliği ziyaret edilirken, buradaki program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşının okunmasından sonra saygı atışı ile devam etti. Vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Vali Tapsız ve beraberindeki heyet daha sonra Polis Şehitliğini ziyaret etti. Şehitlerimiz için okunan Kur’an-ı Kerim ve edilen duaların ardından Vali Tapsız, şehitliği gezerek şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Vali Tapsız burada yaptığı konuşmada, “Çanakkale, paylaşılmak ve tarihten silinmek istenen bir cihan imparatorluğu içinden kahraman bir milletin varlığını bütün dünyaya ispat ettiği, tarihte eşine rastlanamayacak kadar muhteşem bir milli duygu, milli inanç, istiklâl, kahramanlık ve milli şahlanışın başlangıç noktasıdır. Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan Çanakkale Zaferi, bizim tarihimizin önemli savaşlarından biri olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, bir ulusun, bir coğrafyayı nasıl vatan yaptığının, aziz milletimizin sahip olduğu ve özünde var olan kahramanlık duygularının bir ifadesidir. Bu destansı zaferle Çanakkale’nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya ezberleten şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum” dedi.

Vali Süleyman Tapsız, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle daha sonra şehit aileleri ve gazilerle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2017, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284