Çanakkale Ruhu Karaman’da Yaşatıldı

Karaman’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Çanakkale Şehitlerini anma programı düzenlendi.

Çanakkale Ruhu Karaman’da Yaşatıldı

Çanakkale Şehitleri, Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programda büyük zaferin 102’nci yıl dönümünde anıldı. Gençlik merkezi üyeleri tarafından Çanakkale’nin simgeleşen isimlerinden Kınalı Hasan’ın hikayesi canlandırılırken, vatandaşlara askerlerin yemeği olan hoşaf ve ekmek ikram edildi.

Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yılında Gençlik Merkezi Salonu’nda düzenlenen anma törenine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Musa Şahin, Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. İnanç İkbal Çolakoğlu, Spor Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Bayad, sağlık çalışanları, gençlik merkezi üyeleri, şehit aileleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

18 Mart Çanakkale ve 15 Temmuz’un aziz şehitleri anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Biliyoruz ki tarihini bilmeyen milletler yok olmaya mahkûmdur. Çanakkale zaferi, milletimizin yurdunu, namusunu, geleceğini koruma mücadelesiydi. Ülkemizde en küçüğünden, en yaşlısına her kesimden insanımız, cepheye koşmuş ve topların işaret taşları olmuşlardır. Düşman kuvvetlerine geçit vermeyen, en büyüğü 20’li yaşların başında rütbeli, rütbesiz askerler, kadını, ihtiyar canla başla verilen bir mücadelenin tarihe mal olmuş gerçeğidir. Bizlerde İl müdürlüğü olarak gençlerimizi dedeleri gibi milli manevi değerlerine bağlı bir nesil olmaları yolunda elimizden gelen gayreti göstermekteyiz” dedi.

Kur’an Tilaveti ve yapılan duaların ardında konuşan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Musa Şahin ise,” Biz bugün burada bir daha dönmemek için gidenlerin, tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanları yad etmek üzere, Çanakkale şehitlerini anmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Çanakkale’de 102 yıl önce 100 binlerce vatan evladı, bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale’ye çağrılmıştır. Amacımız geçmişteki savaşların zaferleriyle mutlu olmak değil, eğer amaç vatan savunmasıysa, eğer amaç hürriyet davasıysa, bir ölüm kalım mücadelesiyse buna savaş diyemezsiniz. Çünkü Vatan dediğimiz bu toprak, diyeti ağır ödenmiş bir topraktır. Çanakkale’yi üç kelimeyle anlatmak gerekirse geldiler, gördüler ve gittiler. Aziz şehitlerimiz şuan bizi izliyorlar ve buradalar, yanımızdalar. Onların taşıdığı o asil ruh, biliyorum ki, şuan bizim damarlarımızda” diye konuştu.

Öğrencilerden Şehit Yoklaması!

Gençlik Merkezi Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirilen program duygu dolu anlara sahne oldu. Programın başlamasının ardından salonu dolduran vatandaşlar tek yürek halinde şehitleri saygıyla anarken, Karamanlı şehitlerin isimleri salonda tek tek okundu. Her şehidin isminin okunmasının ardından vatandaşlar ''Burada'' diye bağırırken, sinevizyonda şehit düşen askerlerin fotoğrafları isimleri anons edildiğinde tek tek yer aldı.

Kahramanlık türküleri ve şiirleri ile milli ve manevi duyguların tavan yaptığı etkinlikte “Kınalı Kuzu” isimli tiyatro gösterisi izleyenleri gözyaşına boğdu. Gençlik merkezi üyeleri tarafından sergilenen oyun izleyenleri büyülerken ayakta alkışlandı. Sinevizyon gösterisi, hikaye ve anılar eşliğinde Çanakkale’den 15 Temmuz’a destan yazan kahramanlar anlatıldı.

Şehit Ailelerine Özel İlgi

Program sonunda Gençlik Merkezi Has Oda’da şehit ailelerin onuruna program düzenlendi. Yaklaşık 20 şehit ailesinin katıldığı programda Halk Sağlığı Müdürü Dr. Musa Şahin tarafından Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Bayad’a günün anlam ve önemine ithafen plaket takdim edildi.

Şehit aileleri olarak programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Bayad,” Sizlerle burada bulunmaktan mutluluk ve gurur yaşadığımızı paylaşmak istiyorum. Böyle anlamlı bir programda şehit ailelerimizi de unutmayarak davetiniz bizleri gerçek anlamda gururlandırdı. Programda emeği geçen herkese şehit ailelerimizin adına teşekkür ediyorum” dedi.

Program, Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi tarafından hazırlanan Kur’an-ı Kerim, bayrak ve vatan yazılarının yer aldığı pasta ile Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan atkı ve berelerin şehit ailelerine takdim edilmesinin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2017, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284