Çanakkale Ruhunu Yansıtan Mobil Müze Ziyarete Açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca oluşturulan ve Çanakkale ruhunu hatırlatma hedefi ile “Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale” sloganıyla yola çıkan müze ziyarete açıldı.

Çanakkale Ruhunu Yansıtan Mobil Müze Ziyarete Açıldı

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında konuşlandırılan Çanakkale Müzesi Mobil tırında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler alan Vali Mehmet Alpaslan Işık, Türk tarihinin dönüm noktası sayılan Çanakkale Savaşlarının bir ülkenin var olması ile yok olması anlamında verilen destansı bir mücadele olduğunu belirterek, tüm yokluklara ve yoksunluklara rağmen Türk milletinin Çanakkale’nin geçilemeyeceğini tüm işgalci güçlere ezberlettiği hafızalardan asla silinmeyecek bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi. 
Konuşmasında vatan topraklarını işgalci güçlerin çizmelerine çiğnetmeyen bu şanlı neslin gelecek nesillere ve kuşaklara doğru anlatılmasının ve aktarılmasının önemine değinen Vali Işık, o zor günlerde yaşanan tüm zorluklara ve sıkıntılara rağmen bağımsızlığı ve hürriyeti şiar edinmiş, milli ve manevi değerlerine sahip çıkarak vatan topraklarını canı pahasına işgalci güçlere teslim etmeyen ecdadımızın genç kuşaklara ve nesillere aktarılarak o gün yaşanan destansı mücadeleyi bizlere hatırlatacak müzenin çok önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade etti. 
Müzenin Çanakkale ruhunu yaşattığını ifade ederek projenin hazırlanmasında emeği geçen Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı yetkililerine teşekkür eden Vali Işık, Çanakkale Müzesi Mobil tırındaki incelemelerinin ardından mobil tırı ziyarete gelen çocuklarla yakından ilgilenerek çeşitli hediyeler verdi. 
İçerisinde Çanakkale Savaşı ile ilgili resimlerin, fotoğrafların, çeşitli görsel materyallerin ve videoların izletileceği ekranların, Çanakkale cephesinden günümüze kalan çeşitli savaş objelerinin sergileneceği bir bölümün ve Çanakkale askerinin heykelinin de bulunduğu Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi 3-4 Mart 2021 tarihlerinde 2 gün boyunca Karaman’da ziyarete açık olacak. 
Çanakkale ruhunu, tıpkı o gündeymiş gibi yaşayabilmelerini sağlamak amacıyla projelendirilen ve “Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale” ülküsüyle Çanakkale ruhunu Türkiye’nin dört bir yanına taşınması ve bu kapsamda Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi projesi ile Çanakkale’ye henüz gitmemiş olan, bu şanlı zafere ve mirasına tanıklık edemeyen insanlarımız için bir “Mobil Tır” düşüncesi geliştirilerek, ülkemizin tamamını gezerek hizmet verilmesi amaçlanıyor. Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi ile tarihi yarımadaya gelmemiş ve gelemeyen kesimlere ulaştırılması hedefleniyor. 
Projenin bir diğer hedefi ise Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’nin 81 ilimizde yer alan gençleri önceleyerek, tüm vatandaşlarımıza hizmet etmesi planlanıyor. Şehir meydanları ve belirlenen noktalarda faaliyet gösterecek olan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi ile sahada yaklaşık 100 bin aktif temas ve 1 milyon dolaylı iletişim kurulmasının yanı sıra dijital mecralar üzerinden tüm ülkemizde ve dünyada farkındalık iletişimi kurulması amaçlanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284