Çanakkale Şehitleri, Cezaevi’nde Anıldı

Çanakkale Zaferinin 101. yılı ilimiz Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda da kutlandı.

Çanakkale Şehitleri, Cezaevi’nde Anıldı
Program saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başladı. Daha sonra Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr Fevzi Çelikel’in konferansıyla son buldu.
Prof. Dr. Çelikel konuşmasında, “Çanakkale, bir milletin varoluş mücadelesidir. Çanakkale Zaferi, Birinci Dünya Savaşı’nda kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren kahramanlık destanıdır. Bir düğüne gider gibi kurşunlara atılan kahraman askerimizin destanıdır. Bu zafer, anaların biricik evlatlarını bağrına basıp; başına kurbanlık koyun gibi kınalar yakıp cepheye gönderdiği bir savaştır” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının ikinci bölümünde ise; Çanakkale Zaferinin manevi dinamitlerinden bahsetti. Savaş sırasında gerçekleşen ve sonrasında da hem yerli hem de yabancı şahitler tarafından da gerçekleştiği teyit edilen doğaüstü olayların; manevi dinamitler olduğunu, bu olayların başka türlü açıklanamayacağını dile getirdi ve Çanakkale Zaferi sırasında gerçekleşen bazı olaylardan örnekler vererek dinleyicilerin gözyaşlarına engel olamadığı milli-manevi duygu yoğunluğu yaşamasına vesile oldu.
Programa katılan Kurum 2.Müdürü Mehmet Akif Turan ile kurum personelleri ve çok sayıda hükümlünün ilgiyle izledikleri program; olumlu temenni ve isteklerle sona ermiştir.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2016, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284