Çanakkale’ye Gittiler

Cumhuriyet Egitim Gezileri kapsaminda Çanakkale’ye düzenlenen geziye katilacak ögrenciler Valilik Binasi önünden yolcu edildi.

Çanakkale’ye Gittiler
Cumhuriyet Egitim Gezileri, Milli Egitim Bakanligimiza bagli ilk ve ortaögretim kurumlarinda ögrenim gören ögrencilerin Milli Mücadele Destaninin önemini kavramalarina ve bu yolla milli suurlarini güçlendirilmesine katkida bulunmak, farkli cografi bölgelerde bulunan ögrencilerin tanisip kaynasmalarini saglamak ve basarili ögrencileri ödüllendirmek amaciyla düzenleniyor. Geziye ilimizden katilan 40 kisilik ögrenci grubu 21 Ekim Cuma günü Çanakkale’den ilimize hareket edecek.
Ögrencilerin Çanakkale’ye ugurlanmasinda bir konusma yapan Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, “Sevgili gençler, gideceginiz yerlerde birçok sehitlik ve abideler göreceksiniz. Bu yapitlarin anlamini en iyi sekilde kavramaya gayret ediniz. Biz sehit torunlariyiz, atalarimiza ve sehitlerimize layik olmanin yegâne sarti birbirimize kenetlenmek, birlik olmak, beraberligimizi korumak ve çok çalismaktir. Sehit kaniyla sulanmis aziz vatanin her karisini daha fazla severek, bayragimizi canimizdan aziz bilmek zorundayiz”.dedi
Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy ögretmen ve ögrencilerle sohbet ettikten sonra hayirli yolculuklar dileyerek onlari Çanakkale’ye ugurladi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284