Çanaklardan Sonra Tabelalar da Degisiyor

Çevre ve Sehircilik Bakanligi, görüntü kirliligi yaratan çanak antenlerden sonra reklam tabelalarina da ‘ahsap ayari` getirmeye hazirlaniyor.

Çanaklardan Sonra Tabelalar da Degisiyor

Istiklal Caddesi'ndeki ahsap tabelalari örnek alan bakanlik, çalisma kapsaminda belediyelere maddi destek verecek. Böylece Türkiye çapinda farkli renk, model ve boyutta oldugu için kirlilik yaratan tabelalarin düzgün, anlasilir ve ahenkli olmasi saglanacak. Erdogan Bayraktar, sokak ve caddelere girildiginde tabela kargasasindan ve kirliliginden insanlarin aradigi seyi bulamadigini söyledi.
Sehirlerdeki görüntü kirliliginin önlenmesiyle ilgili çalismalarinin devam ettigini ifade eden Bayraktar "Cadde ve sokaklarda izinlerini belediyenin verdigi bu tabelalar konusunda çok ciddi bir görüntü kirliligi olustu" dedi. Bu kirliligine savas açtiklarini belirten Bayraktar, söyle konustu:
TABELA YARDIMI YAPILACAK
"Daha önce çanak antenler konusundaki çalismamizi biraz daha genisleterek tabelalari da düzenleyici mahiyette çalisma yürütüyoruz. O çalismalarimizi belediyelerimizle paylasacagiz.
Belediyelerimiz görüntü kirliligini giderici ve çevre açisindan hos görüntü olusturan yerlerde bizden destek isteyebilir. Maddi destek verecegiz, yani biz sartli nakdi yardim yapacagiz onlara.
Belki onlar da oradaki isletme sahiplerine düzenlemeyi yapmalari için destek olabilirler. Görüntü kirliligi ve gürültü kirliliginden dolayi bakanligimiz ceza yazma yetkisine sahip. Biz bunu isletmeyi çok arzu etmiyoruz, ama mecbur kaldigimiz noktada da isletecegiz. Biz istiyoruz ki halkimiz bunu zorlamayla yapmasin.
Mesela öyle yerler var ki, kimi isikli tabela, kimi isiksiz, kimi büyük, kimi küçük, kimi tahtadan, kimi plastikten, kimi iste demirden veya alüminyumdan, bunlarin daha derli toplu, daha düzenli, daha anlasilir ve çevre açisindan görüntü kirliligine sebebiyet vermeyecek sekilde düzenlenmesini saglayacagiz.
Yil içerisinde çalismalar ana hatlariyla bitirilecek. 2013 ve 2014 yili itibariyla bunun altyapisini olusturup uygulamanin gerçeklesmesi için denetimlere baslariz."
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284