Çataklilar Arabasi Gecesinde Bulustu

Hollanda Çataklilar Dernegi tarafindan her yil geleneksel olarak düzenlenen Arabasi gecesinde, Hollanda’nin degisik sehirlerinden ve çevre ülkelerden gelen yaklasik 300 gurbetçi Çatakli bir araya geldi.

Çataklilar Arabasi Gecesinde Bulustu

Schiedam kentindeki Islam Merkezi salonunda gerçeklesen ve AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün’ün onur konugu oldugu programda, Hollanda Sosyal Demokrat Isçi Partisi (PvdA) milletvekilleri Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk, köy derneklerinin temsilcileri, politikacilar, isadamlari, BizBize Karaman ve Hokav yöneticileri, Hollanda’da yasayan Çatakli vatandaslar katildi.
Programda hemserilerine hitaben bir konusma yapan AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Türkiye’deki gelismelerle ilgili bazi açiklamalarda bulundu. Akgün, “Konya-Karaman-Mersin-Adana hizli tren projesi, Karaman’a havaalani etüt çalismasi, Karaman-Bucakkisla-Ermenek karayolu ve Karaman – Alanya karayolu projeleri ilimiz açisindan son derece önemli. Bu projeler tamamlandiktan sonra bölge illerle olan baglantilar çok daha rahat hale gelecek. Bugün siz degerli hemserilerimle bulusmamiza vesile olan Hollanda Çataklilar Dernegi yönetimine çok tesekkür ediyorum. Bu vesileyle 19 Mart tarihinde Hollanda’da yapilacak olan yerel seçimlerde oyunuzu kullanmanizi siz degerli hemserilerimize tavsiye diyorum.” dedi
Hollanda Çataklilar Dernegi Baskani Mustafa Koçak, “Dernegimiz köyümüzle ilgili sorunlarin çözülmesi içinde bir köprü görevi saglamaktadir. Dernegimiz, hiçbir ayrim yapmadan, hiçbir siyasi görüs gözetmeden tüm köylülerimizin acili, hüzünlü ve neseli günlerinde yaninda olmaya gayret edecektir.” seklinde konustu.
Arabasini afiyetle içen Çataklilar daha sonra birbirleriyle hasret giderdiler ve en kisa zamanda tekrar bu türlü programlarda bulusmak temennisiyle ayrildilar.
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu
SCHIEDAM / HOLLANDA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284