Çavaş ve Güzeloğlu’ndan Türk Dil Bayramı Mesajı

Ticaret Borası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş ve Meclis Başkanı Nurullah Güzeloğlu; Türk Dil Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladılar.

Çavaş ve Güzeloğlu’ndan Türk Dil Bayramı Mesajı

Başkanlar mesajında; Millet olarak ezelden ebede yürüyüşümüzün en kıymetli değerlerinden olan dilimiz, zengin bir edebiyatı, tarihi, sanatı kaldırabilme ve taşıyabilme gücüyle bunların cümlesi diyebileceğimiz medeniyetimizin ana direği hükmündedir.

Bundan 745 yıl önce Karamanoğlu Mehmet Bey ‘’Türk'üz, öyleyse Türkçe konuşmamız gerekir' diyerek “bugünden sonra hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve seyranda Türk Dili’nden başka dil kullanmaya’ şeklinde ilan ettiği fermanıyla Türk Dili için tarihi bir adım atmış ve Türkçe ilk defa resmi dil olarak kabul edilmiştir.

Bu fermanın önemi de bu tarihi günün Türk Dil Bayramı olarak kabul edilmesi ile tasdiklenmiştir.

Türkçemizi yaşatmak ve tüm varlıklarıyla gelecek nesillere aktarmak, dilimize sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur. Tüm vatandaşlarımızı bu hususta hassasiyet ve çaba göstermeye çağırıyoruz.

Bu vesileyle, Milli Birlik ve Beraberliğimizin sembolü Türkçe’nin resmi dil olarak kabulünün 745. yıl dönümünü ve Türk Dil Bayramını başta çocuklarımızın, gençlerimizin ve bütün milletimizin kutluyor, dilimizle her kıtada milli hüküm sürmemizi sağlayan Karamanoğlu Mehmet Bey'i rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.” ifadelerine yer verdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284