Çayini Telefon Komutuyla Demliyor

Ilimizde çay düskünlügü bir belediye isçisinin telefon komutuyla çay demleyen cihaz gelistirmesine neden oldu.

Çayini Telefon Komutuyla Demliyor
Merkeze bagli Taskale Belde Belediyesi'nde 15 yildir isçisi olarak çalisan lise mezunu 48 yasindaki Mustafa Aytürk, esinin yoklugunda evde çay demleyecek kimsenin olmamasi üzerine uzaktan verdigi komutla çay demleyen bir cihaz gelistirdi. Istege bagli olarak cep telefonu ve saatle çalisan cihaz, dünyanin bir ucundan aransa bile 15 dakika içerisinde hem çayi demliyor, hem de çayin suyunu isitiyor. Kendisi için artik çay demlemenin bir telefonun tusuna basmak kadar kolay oldugunu ifade eden Mustafa Aytürk, bu sistemi çay düskünlügü sebebiyle yaptigini söyledi. Oglu ve kizinin Karaman'da okumalari nedeniyle esinin sik sik çocuklarinin yanina gittigini anlatan Aytürk, esim evde olmadigi için bana çay demleyecek kimse yoktu. Ben de çayi çok seviyorum. Isten yorgun geldigim için çay demlemek bana zulüm oluyordu. Bu yüzden uzaktan verecegim bir komutla çayi demleyecek bir cihaz gelistirmeye karar verdim. 5 aylik bir çalismanin ardindan bu cihazi yapmayi basardim. Cihaz için tam bin lira harcadim" dedi.
Ayni sistemi çalistigi belediyeye de yaptigini anlatan Aytürk, "Sabah erken saatte kalkarak belediyeye çay demlemeye geliyordum. Artik çay demlemek için erken gelmeme gerek kalmadi. Belediyede çalisan diger arkadaslarim gibi mesai saatinde geliyorum ve çay demlenmis oluyor" seklinde konustu.
Çay düskünlügü nedeniyle gelistirdigi telefonla çay demleme cihazina patentin nasil alindigini bilmedigini de söyleyen Mustafa Aytürk, kendisine yardimci olunmasi durumunda bu cihaza patent almayi düsündügünü sözlerine ekledi.
Yaptigi bu cihaz sebebiyle isçisiyle gurur duydugunu söyleyen Taskale Belediye Baskani Muhittin Sunaoglu ise, "Bu tür ilginç çalismalari olan isçimiz Mustafa Aytürk böyle bir cihaz yapti. Yaptigi bu cihaz sayesinde az sayida personelimiz olan belediyemizde bizim isimize oldukça yaradi" dedi.
"Bu cihaz sayesinde isçi sayimiz bir kisi artti" diyen Sunaoglu, "Araziye çalismaya gittigimiz zaman cep telefonla komutu veriyoruz, geldigimizde de çayimiz hazir bir vaziyette olmus oluyor ve içiyoruz" diye konustu.
 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284