Cep Telefonlari Kredi Karti Olarak Kullanilabilecek

Bankalararasi Kart Merkezi (BKM), cep telefonlari ile temassiz ödeme gerçeklestirilmesini saglayan Güvenilir Servis Saglayici (Trusted Service Manager, TSM) hizmetini sunmak üzere gerekli çalismalarini tamamladi.

Cep Telefonlari Kredi Karti Olarak Kullanilabilecek

BKM tarafindan yapilan açiklamaya göre, BKM, akilli cep telefonlariyla temassiz ödemelerin gerçeklesmesine yönelik altyapi hizmeti sunmak üzere sertifika aldi.
Türkiye'de cep telefonlariyla temassiz ödeme yapilabilmesi konusunda çalismalarini sürdüren BKM, bu sertifika ile sistemin hayata geçmesi konusunda önemli bir adim atti.
Kuruldugundan bu yana, Türkiye'de ödeme sistemlerini gelistirmek ve yayginlastirmak için çalismalarini araliksiz sürdüren BKM, 2008 yilinda baslatmis oldugu Yakin Alan Iletisimi (Near Field Communication, NFC) özellikli akilli cep telefonlariyla ödeme yapilabilmesi için gerekli olan altyapi çalismalarini tamamladi.
Bankalar, BKM'nin sagladigi Güvenilir Servis Saglayici sistemi ile müsterilerine, Yakin Alan Iletisimi olarak adlandirilan NFC özelligine sahip cep telefonlarini, kredi ve banka karti olarak kullanabilme hizmeti sunacak.
Açiklamada görüslerine yer verilen Bankalararasi Kart Merkezi Genel Müdürü Dr. Soner Canko sunlari ifade etti:
''BKM olarak Güvenilir Servis Saglayici hizmetimiz ile Türkiye'de cep telefonu ile temassiz ödeme uygulamasini hayata geçirebilmek için çalismalarimizi araliksiz sürdürüyoruz. Altyapi konusunda dünyanin birçok ülkesinden öndeyiz ve yatirimimizi tamamlamis bulunmaktayiz. Aldigimiz sertifika ile sistemin uygulamaya geçmesi adina büyük bir adim atmis olduk. NFC özellikli akilli telefonlar yayginlastikça hizla artacagina inandigimiz mobil ödemeler, '2023 Nakitsiz Ödemeler' hedefimiz ve kayit disi ekonomiyle mücadelede önemli bir yapi tasi olacak.''
Açiklamaya göre, BKM'nin Güvenilir Servis Saglayici altyapisi tüm bankalari, tüm mobil operatörleri ve tüm cep telefonu markalarini destekleyecek sekilde konumlandirildi. Güvenilir Servis Saglayici altyapisi sayesinde, NFC uyumlu akilli telefonlara sahip kart kullanicilari, her türlü ürün ve hizmet ödemelerini cep telefonlariyla yapabilecek. Karti yaninda olmayanlarin da hayatini kolaylastiracak uygulama ile özellikle ulasim alaninda otobüs, tren ve metro kullaniminda ve günlük hayatta yapilan birçok küçük tutarli ödeme, NFC uyumlu akilli telefonlari turnikeye okutarak gerçeklestirilebilecek. Bunun için NFC uyumlu akilli cep telefonlarini ödeme noktasindaki temassiz POS cihazina yaklastirmak yeterli olacak. BKM'nin uygulamasi ile, bu ödemeler bankalarin sundugu kartlar üzerinden yapilacak.
Kaynak: Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284