Cep Telefonunda `Oyun`a Gelmeyin!

Cep telefonunuza indirdiginiz oyunlar sandiginiz kadar masum degil...

Cep Telefonunda `Oyun`a Gelmeyin!

Sayet oyun gizli bir programla donatilmissa, bu oyun sayesinde telefonunuz, tam bir dinleme ve izleme cihazina dönüsebilir.
Hayatimizi çepeçevre saran teknoloji nimetleri, kimi zaman bize dogrultulmus birer silah haline gelebiliyor. Örnegin cep telefonuna indirdiginiz basit bir oyun bile sizin aleyhinizde çalisabilir.
Bu konuda önemli uyarilarda bulunan TOBB Özel Güvenlik Sektör Meclis Baskani Hasan Gazi Özer, "Çocuklarin indirdikleri oyunlar, göründükleri kadar masum degil malesef. Göründügü kadar masum oldugunu söylemek biraz delilik olur. Birçogu bir baska casus programa aslinda link vermis oluyorsunuz. Özellikle 'ücretsiz' diye tabir edilen konularda çok dikkatli olmak gerekiyor" diye konustu.
Dinleme veya izleme yapmak için böyle karmasik bir yönteme gerek de olmuyor kimi zaman.. Bu ise yarayan cihazlar, kanuna aykiri olmasina ragmen internet üzerinden bile satin alinabiliyor. Üstelik nasil kullanilacaginin detaylari da paylasiliyor.
Hasan Gazi Özer, "Anahtarlik kameralar, kalem kaydediciler, görüntü alicilar, ses kaydediciler çok rahat bir sekilde fuarlarda tanitildigini ve ayaküstü satildigini göreceksiniz. Ayni sekilde internet siteleri üzerinden de" dedi.
YASAL MI?
Peki bu tür cihazlarin satilmasi yasal mi? Bu soruya, Özer, "Ne bunu satilmasi ne de aranip bulunmasi için yapilan bu çalismalarin hiçbiri yasal ve ülkemiz sartlarinda ticari faaliyet olarak görülmemektedir" cevabini verdi.
Özel hayatin ihlalini bu kadar kolaylastiran cihazlarin bu denli kolay elde edilebilmesini saglayan sektör de bu isten epey kar ediyor. Hatta kimi zaman bir kaç dolara mal oldugu halde fiyati sisirilen kameralar, yüzlerce dolardan alici buluyor.
Yabancisi oldugumuz bu sektördeki gelismeler, Meclis'te Yasadisi Dinlemeleri Arastirma Komisyonu'nun çalismalarinda masaya yatirildi ve uzmanlarin dilinden dinlendi.
BILMEDIGINIZ BIR NUMARADAN GELEN MESAJI AÇTIGINIZDA DINLENMENIZE ONAY VERMIS OLABILIRSINIZ!
TOBB Özel Güvenlik Sektör Meclis Baskani Hasan Gazi Özer, önemli bir uyarida da bulundu:
"Tanimadiginiz, bilmediginiz bir numaradan mesaj geliyorsa sayet, mümkün oldugu kadar açmamaya çalisin. Açtiginizda dinlenmenize onay veriyor olabilirsiniz!"
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284