Çevre Ve Sehircilik Il Müdürlügü Hizmet Binasinin Temeli Atildi

Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü’nün Basaksehir Mahallesi Dogumevi yaninda yapimina baslanan hizmet binasinin temeli düzenlenen törenle atildi.

Çevre Ve Sehircilik Il Müdürlügü Hizmet Binasinin Temeli Atildi
Temel atma törenine Vali Süleyman Kahraman, Milletvekili Lütfi Elvan, Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, daire müdürleri ve basin mensuplari katildi.
Törende bir konusma yapan Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Hüsamettin Bayram, “Müdürlügümüz Hükümet konaginin son katinda hizmet vermektedir. Fakat fiziksel açidan yetersiz konumdadir. Bu hususu Sayin Valimizle ve Milletvekilimizle paylastigimizda bu istegimizi olumlu karsiladilar. Bize bu konuda her türlü destegi verdiler. Kendilerine sahsim ve Bakanligim adina tesekkür ederim” dedi.
Belediye Baskani Dr. Kamil Ugurlu da konusmasinda, “Il Çevre ve Sehircilik Müdürlügünün temelini atacagimiz bu alan, konumu itibari ile çok anlamli bir yerdedir. Çünkü bu alanin hemen karsisinda Karamanin en güzel projelerinden birisi olan Dogukisla Vadisi bulunmaktadir. Bu vadi Karamanimizin en gözde mekânlarindan birisi olacaktir. Bu vesile ile temelini atacagimiz Il Çevre ve Sehircilik Müdürlügümüzün daha uygun sartlarda çalisabilecegi bu hizmet binasi halkimiza hayirli olsun” dedi.
Milletvekili Lütfi Elvan, “Karamanimiz her geçen gün büyüyor. Resmi kurum ve kuruluslarimizin hizmet binalari kimi zaman yetersiz kaliyor. Belediye Baskanimizin dedigi gibi, Il Çevre ve Sehircilik Müdürlügünün bulundugu bu alan kentimizin gözbebegi olacak olan Dogukisla Vadisinin hemen karsisinda bulunuyor. Yine bu anlamda imar konusunda desteklerini esirgemeyen basta Baskan Ugurlu ve Karaman Belediyesine tesekkür ediyorum. Hizmet binamiz tüm vatandaslarimiza hayirli olsun” dedi.
Vali Süleyman Kahraman’da törende yaptigi konusmada, “Insan disinda kâinatla gönül bagi kurabilen bir baska canli daha yok. Çünkü insan disinda hiçbir canli, yasadigi çevreyi düzenleyecek akil ve iradeye sahip degil. Iste bu sebepledir ki sehirler insanoglunun aklini ve ruhunu yansitir. Ve her toplum yasadigi sehre kendi ruhunu üfler, aklindan ve iradesinden, yasadigi hayattan degerler yansitir. Binyillar önce insa edilen, hatta yüzyillar önce insa edilen sehirlerle bugün yasadigimiz sehirler bir degil. Insanoglu akliyla ve iradesiyle daima yenilikler ortaya koyuyor. Ve yeni sehirler insa ederken bir anlamda kendi ruhunu da yeniliyor, kendi ruhunu da zenginlestiriyor. Degisen dünyada, kendi kültürümüzle, kendi mimarimizle var olmak ve insanlarimizin korunma ve barinma ihtiyaçlarini karsilamak istiyorsak, kendi degerlerimiz dogrultusunda modern sehirler insa etmeliyiz. Çevre ve Sehircilik Bakanligimiz bu hassasiyetle kurulmustur. Bugün Karaman Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü hizmet binasinin temelini atmak için buradayiz. Bugün burada temelini attigimiz ve en kisa sürede insa edilecek olan yapi, hem mimari açidan hem de toplumsal açidan daha güzel ve daha nitelikli bir Karaman için güzel ve anlamli bir adimdir. Temelini atacagimiz bu yapi, Karamanli hemserilerimizin Karaman’la ve kâinatla gönül bagini daha da güçlendirsin diyor; emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.
Konusmalarin ardindan Çevre ve Sehircilik Müdürlügü hizmet binasinin temeli Vali Kahraman, Milletvekili Elvan, Baskan Ugurlu ve Il Müdürü Bayram tarafindan atildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284