Ceza Çektigi Okulda Sigortali Çalisan Oldu

Karaman`da, denetimli serbestlikten yararlanan Ercan Sebetçi, kamu yararina ücretsiz olarak çalisma cezasini çektigi Karaman Imam Hatip Ortakokulunda sigortali olarak çalismaya basladi.

Ceza Çektigi Okulda Sigortali Çalisan Oldu

Denetimli serbestlik hükümlüsü olarak 1 ay önce Karaman Imam Hatip Ortaokulunda kamu yararina ücretsiz hizmete baslayan Ercan Sebetçi, okul idaresi ve velilerin ortak karari ile ise alindi. Milli Egitim Bakanligindan okullara her yil verilen ödenekten yararlanarak maasini alabilen Ercan Sebetçi hükümlü oldugu okulda sigortali olarak ise baslama sürecini anlatti.
2006 yilinda cezaevine giren Ercan Sebetçi, 10 yil yattiktan sonra, 1 yil boyunca sürecek denetimli serbestlik adi altinda tahliye oldugunu belirterek "40-45 gün kadar okulda görev yaptim. Göreve basladiktan sonra okul müdürü ve ögretmenler çalismami begenmis. Bana burada sigortali olarak çalismam için teklifte bulundular. Ben de kabul ettim. Su an burada sigortali çalisiyorum. Okulda iki torunum var. Onlarla beraber ben de ögrenci gibi gelip gidiyorum" dedi.
Okulda yaptigi islere deginen Sebetçi, "Okuldaki bozuk siralari onariyorum, elektrik arizasi, siva, boya gibi isleri yapiyorum" diye konustu.
"Cumhurbaskanimizda cezaevinde yatmisti"
Türk toplumunda cezaevine girip çikan insanlara kötü gözle bakildigini söyleyen Sebetçi, "Hepimiz öyleyiz. Örnegin ben cezaevine girmeden önce bir mahkum gördügüm zaman kötü gözle bakardim. Fakat hasbelkader diye bir sey var. Insanin basina her sey gelebilir. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan dahi cezaevinde yatmis birisi. Devletin cezaevinden çikan bir insaninin elinden tutmasi gerekir. Simdi ben 10 yil yatmis sonra cezaevinden çikmisim. Ister istemez maddi manevi sikinti çekiyoruz. Su anda benim evimde odunum da yok, kömürüm de yok" seklinde konustu.
"ELINDEN TUTULMAZSA TEKRAR SUÇ ISLEYECEK"
Cezaevinden çiktiktan sonra eger çalisamayip evine ekmek götüremiyor olsaydi nasil geçimini saglayacagini soran Ercan Sebetçi, sunlari söyledi: "Benim durumumdaki baska bir arkadas evine ekmek götüremese devlet de elinden tutmazsa o arkadas tekrar suç islemis olacak. Yani devletimiz ve vatandaslarimiz cezaevinden çikmis diye eline bir is, ekmek verirse ve o adam dürüst olursa hayati yoluna girecek. Ama cezaevinden çikan o adamin elinden tutulmazsa, tekrar suç isleyecek."
"CEZAEVINE GIRMIS ÇIKMIS INSANI KÖTÜ ADDEDIYORUZ"
Karaman Imam Hatip Ortaokulu Aile Birligi Baskani Adem Gümüs ise, her cezaevine girmis çikmis insanin kötü addedilmesinin dogru olmadigini ifade ederek, "Okul müdürümüz Ercan beyden bahsettikten sonra bu durumun çok uygun olabilecegini söyledim. Çünkü Ercan beyin de bahsettigi gibi Cumhurbaskanimizin dahi hapse girip çiktigini unutmamak lazim. Her hapse girenin kötü olacagi anlamina gelmez. Okuldaki ögrencilerin ve okul idaresinin, ögretmenlerin, velilerin geri döndüklerinde bu beyefendinin hakikaten çalismaya meyilli ve çevremizdeki insanlara da örnek bir insan oldugunu ifade ettiler" diye konustu.
MAASINI OKULUN ÖDENEGINDEN ALIYOR
Ercan Sebetçi'nin maasini Milli Egitim Bakanligi tarafindan Karaman Imam Hatip Ortaokuluna verilen ödenekten aldigini dile getiren Gümüs de sunlari söyledi:
"Ercan beyi kadrolu olarak görmek isteriz fakat bu geçici süreli bir durum. Yani okulumuza devlet tarafindan verilen belli bir ödenek var. Bu ödenek belli bir süre içerisinde kullanilacak. Biz de bunu Ercan bey vasitasiyla kullanmayi uygun gördük. Gönlümüz ister ki, Haziran bitimi itibariyle kendilerini burada veya baska bir devlet kurumunda ya da özel sektörde iyi bir yerde esine evine çoluguna çocuguna ailesine iaselerini saglayacak sekilde çalismasini arzu ederiz. Biz de elimizden geldigince okul müdürlügümüz ile birlikte Ercan beye sahip çikmaya çalisacagiz. Bu sosyal sorumluluk projesini; insanligin, bizim mensup oldugumuz dinin ve kültürümüzün gerekçesi olan bir sey diye düsünüyoruz."
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284