Cezaevi Degil Sanki Üretim Merkezi

Karaman Açik Ceza Infaz Kurumu`nda hükümlüler tarafindan basta meyvecilik olmak üzere birçok is kolunda üretim yapiliyor.

 Cezaevi Degil Sanki Üretim Merkezi

Açik Ceza Infaz Kurumu'nda düzenlenen toplantida konusan Cumhuriyet Savcisi Mehmet Sami Çaglayan, yil içerisinde yapilan faaliyetler hakkinda bilgi verdi. Kurumun toplam 600 dekar alaninin 500 dekarinda tarim yapildigini belirten Çaglayan, cezaevlerinde kalan kisilerin topluma kazandirilmasi için çalistiklarini dile getirdi. Açik Ceza Infaz Kurumu'nun 2007 Ocak ayi itibariyle Il Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü'nden müstemilatiyla devir alindigini vurgulayan Çaglayan, cezaevinin 7 yildir faaliyetini sürdürdügünü dile getirdi. Cezaevindeki is kollari hakkinda bilgi veren Çaglayan, "Toplam 32 personelimiz ile 171 hükümlümüz barindirilmaktadir. 16 adet is kolumuz var. Meyvecilik is kolu kapsaminda elma, kiraz, visne ve erik üretimi yapilmaktadir. 33 çesit elma üretimimiz var. Üretilen elmalar Karaman’da bulunan esnaflar ile diger illerdeki Ceza Infaz Kurumlarina gönderiliyor. Elma konusunda iddiali oldugumuz konu elma klonu dedigimiz henüz tam agaç olmaya aday fidanlarimiz var. Bir yil içerisinde 76 bin sertifikali elma fidani satmayi hedefliyoruz. 2 ila 3 TL'den bunlari piyasaya veriyoruz. Fasulye, bugday, arpa gibi tahil grubuna giren ürünler de üretiyoruz. Hediyelik esya türü is kolumuz var. Terzilik atölyemiz var. Kamu kuruluslarinin temizlik ihtiyaçlarini gidermek için temizlik iç kolumuz var. Kitap ciltleme, onarim isleri gibi is kollarimiz da mevcut" dedi.

Cezaevinin elde ettigi gelirler hakkinda da bilgi veren Çaglayan, "2012 yilinda 2 milyon 437 bin TL ciro elde etmisiz. Bu rakam az bir rakam degil. 2013 yilinda yapmis oldugumuz faaliyetler sonucu 2 milyon 758 bin TL ciro elde etmisiz. 2014 yilinin ilk alti ayinda 1 milyon 537 bin TL ciromuz var. Biz bunu yil sonu rahatlikla 3 milyon TL'yi geçmeyi hedefliyoruz. Çalisan hükümlülerin sigortalari yapilmaktadir. Günlük ve saatlik çalismalari karsiliginda hükümlülerin hesaplarina paralari yatmaktadir" diye konustu.
Karaman Ziraat Odasi Baskani Recep Muglu ise, Karaman'da Açik Cezaevi'nin sanki bir egitim yuvasi gibi çalistigini belirterek, "Burada özellikle tarim faaliyetleri çok güzel bir sekilde yapiliyor. Buradaki yetisen elma pazarlanmadigi için ben buna üzüldüm. Çok güzel elma fidani yetistiriyorlar, sertifikali ama bir türlü pazarlanmasinda sikinti var. Karaman Türkiye genelinde elma fidani ekiminde birinciyiz. Suanda 8 milyonun üzerinde fidanimiz dikildi. Bununla biz gurur duyuyoruz ama kendi yetistirdigimiz fidanlari ekmiyoruz" ifadelerini kullandi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284