CHP, Cumhuriyet Bayramini Çelenk Koyup Kutladi

Cumhuriyet Halk Partisi Il Teskilati, Türkiye genelinde oldugu gibi ilimizde de Cumhuriyetimizin ilan edilisinin 91. yili nedeniyle Atatürk anitlarina çelenk birakip saygi durusunda bulundu.

CHP, Cumhuriyet Bayramini Çelenk Koyup Kutladi

Ilimizde Cumhuriyet Parki’ndaki Atatürk anitina çelenk birakan partililer adina konusan CHP Il Baskani Mustafa Cem Kagnici, “Onurlu mücadelemizin zaferle sonuçlanip büyük Türk milletinin Dünya devletler sahnesinde yer almasini saglayan Cumhuriyet’imizin 91.yil dönümünü cosku ve gururla kutluyoruz. Kurtulus savasinda var olma mücadelesi veren milletimiz, Cumhuriyet ile egemenligine kavusmustur. Cumhuriyet, korumamiz ve ödün vermeden yasatmamiz gereken en degerli varligimizdir. Cumhuriyet’in ilani ile bizler devlet, bayrak, dil, din ve millet bilincine kavusarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtigi yolda demokratik, laik ve sosyal bir devlet olarak yürümeye basladik. Cumhuriyet, bagimsizligindan ödün vermeyen, dayatmalara boyun egmeyen Atatürk liderliginde yurduna ve egemenligine sahip çikan, O’nun ilke ve devrimlerini gönülden benimseyen Ulusumuzun soylu kisilik özelliklerinin bir yansimasidir. Bu Yönüyle Cumhuriyet, ulusal onurumuzun bayraklasan simgesi, büyük Türk Devrimi’nin adidir. Bizler tarih boyunca zulmeden zalimlere karsi boyun egmedik, egmemeye devam edecegiz. 91 yildir ülkemizin bölünmez bütünlügüne, Cumhuriyet’e ve kazanimlarina karsi yapilan saldirilar sonuçsuz kalmissa bu millet olarak birlik bütünlük içerisinde kardeslik duygusu ile hareket etmemizin sonucudur. Tarihte oldugu gibi bugün de saldirilar emperyalizmin usaklari tarafindan devam etmekte ise de aziz Türk milleti, ülkemizde ve bölgemizde ki oyunlari en iyi sekilde bertaraf edecektir. Cumhuriyet’in kazanimlari ile ülkemizi yöneten zihniyet maalesef Cumhuriyete saldirilarini siddetle artirmistir. Milli bayramlari milletimize kutlama sansi vermeyenler milli ve manevi duygulardan yoksun bir nesil yetismesinin mimarlari olarak tarihte yerlerini alacaklardir. Çok iyi bilmelidirler ki bizler özgürlük için bu topraklarda sehit düsmüs atalarin evlatlariyiz, dün olmadigimiz gibi bugün de kimsenin boyundurugu altinda olmadan Cumhuriyet’in kazanimlari ile ülkemizi çagdas medeniyetler seviyesine çikarmak için daha çok çalisacagiz. Bu duygularimizi ifade ederken, özgürlügün rejimi olan Cumhuriyet’imizin 91.yilini kutluyor basta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere bütün sehit ve gazilerimizi saygiyla, sevgiyle ve minnet duygulari ile aniyoruz” dedi.
CHP Genel Baskan Yardimcisi Bülent Tezcan’da “Cumhuriyete sahip olacagiz. Çünkü kiymetini biliyoruz. Yoktan varolan bir ulusun çocuklariyiz. Cumhuriyet demek özgürlük demek, bagimsizlik demek, yolsuzluk yapmamak demektir. Bu yüce degere sahip çikip kimseye Türkiye’yi peskes çektirmeyecegiz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284