CHP Genel Baskan Yardimcisi Tezcan: 19 Aralik’ta da Karaman’dayiz

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskan Yardimcisi ve Aydin Milletvekili Bülent Tezcan, Parti Meclis üyesi ve Ordu Milletvekili Idris Yildiz, Parti Meclis üyesi Avukat Gül Çiftçi, Ahmet Ertugrul ve Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Avukat Gülsüm Florinali ile Egitim-Sen Genel Baskani Kamuran Karaca, Yrd. Doç.Dr. Elifhan Köse hakkinda gezi olaylari sirasinda Berkin Elvan eylemine katildigi için açilan davanin durusmasini izlediler.

CHP Genel Baskan Yardimcisi Tezcan: 19 Aralik’ta da Karaman’dayiz

Durusma sonrasinda Adliye önünde bir basin açiklamasi yapan CHP Genel Baskan Yardimcisi Bülent Tezcan, “Bugün Karaman’da en demokratik, en hukuksal haklarini kullanan vatandaslarimizin içerisinden üç tane arkadasimizi çekip ibreti alem olsun diye burada adliyede devletin zulm edercesine hakkinda iddianame düzenleyip mahkeme önüne çikardigi bir durusmayi izledik. Ne yazik ki Türkiye son dönemde zalimden kaçan, mazlumu kovalayan savcilara tanik olmaya basladi. Bundan daha bir hafta öncesinde milletin gözü önünde ayakkabi kutularina para istifleyenler, yatak odalarinda kasa koleksiyonu yapanlar, milletin anasina küfredenler rüsvet çarkini çalistirip usulsüzce memleketi, milleti, devleti soyanlar ve bunlari soyanlara yataklik edenlere savcilik makamindan takipsizlik karari veriliyor. Eger sanik Riza Sarraf ve sürakasi ise hukuka uygun deliller, hukuka aykiri hale getirilip takipsizlik karari verilir. Eger sanik Berkin Elvan’in katlini protesto eden, demokrasiyi, hukuku, özgürlügü savunan kisilerse Elifhan ve diger arkadaslarimiz gibi Karaman’in yigit yurtseverleriyle o zaman hukuka aykiri deliller, hukuka uygun hale getirilir ve böylesine bir adaletsizlik tiyatrosunu izlemek zorunda kaliriz. 19 Aralik’a durusma ertelendi. 19 Aralik’ta da burada olacagiz” dedi.
Egitim Sen Genel Baskani Kamuran Karaca’da burada yaptigi açiklamada, “Üyemiz Elifhan Köse arkadasimizin aralarinda bulundugu üç yigit insan Berkin Elvan’in ölümünü anmak için yapilan törene katildiklari için bu durusmaya çikarildilar. Bugün bu durusmada yargilanan arkadaslarimizin savunulari, söyledikleri Egitim-Sen olarak bugüne kadar demokrasi mücadelesinde hep arkasinda durdugumuz sözlerdir. Bu nedenle üç yigit arkadasimizi bir kez daha tebrik ediyor, yanlarinda oldugumuzu belirtmek istiyorum. Elifhan Köse arkadasimiz kadinlarin egitim mücadelesinde, okumalarinda, hayat mücadelesinde örnek alinacak kadinlardan biri olmus. Karaman’dan çikmis Ankara’da Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okumus, tekrar memleketine dönmüs. Karaman’da üniversitede görev almis ve çalismalarini basariyla sürdüren ve son dönemde de bir kitap yayinlayan, kadinlarla ilgili bir çalisma yapan ve bu kitapta da bunu anlatan çok kiymetli bir arkadasimiz. Bu mücadeleyi veren arkadaslarimizi 19 Aralik’ta da yalniz birakmayacagiz” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284