CHP Il Baskani Ertugrul: “Türkiye’yi Bu Hale Getiren AKP’dir”

CHP Genel Merkezi tarafindan alinan karar geregince tüm il baskanlari terörü lanetleyen bir açiklama yaptilar.

CHP Il Baskani Ertugrul: “Türkiye’yi Bu Hale Getiren AKP’dir”
Türkiye’yi bu hale getirenin AKP Hükümeti ve o hükümetin Basbakani Erdogan oldugunu söyleyen CHP Il Baskani Ahmet Ertugrul, “Türkiye yakin tarihinin en acili günlerini yasiyor. Iki günde 24’ü Mehmetçik,5’i polis toplam 29 sehit verdik.Biri çocuk üçü sivil olmak üzere üç vatandasimizin evine ates düstü Bizim de yüregimiz yandi.CHP Il Baskani olarak açikça söylüyorum Türkiye’yi bu hale getiren AKP Hükümeti ve o Hükümetin Basbakani Sayin Erdogan’dir.Ama Basbakan hala sorumlulugunun farkinda degildir.Dün basin toplantisi yapan ve 2002’de sifir terörle aldigi Türkiye’yi 9 yilda kan gölüne çeviren Basbakan Erdogan ne yazik ki,sorumlulugu baska yerlerde ariyor ve sanki kendisi çözüm üreten makamda degil de,baska bir makamda oturuyor gibi terörden sikayet ediyor. Biz bugün bütün illerimizde CHP’nin Il Baskanlari olarak bu hükümete de,Hükümetin basinda bulunan Basbakan Sayin Erdogan’a da sorumlulugunu hatirlatiyoruz” dedi.
Ertugrul, CHP olarak her zaman teröre karsi çiktiklarini ve terörün bir insanlik suçu oldugunu ve terörle bir sonuç alinamayacagini defalarca söylediklerini ve her platformda çözüm önerilerini ortaya koyduklarini siyaset makaminin çözüm üretmesi gerektigini belirttiklerini söyleyerek, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz her zaman, her dönem teröre karsi çiktik. Terörün bir insanlik suçu oldugunu ve terörle bir sonuç alinamayacagini defalarca ama defalarca söyledik. Her platformda çözüm önerilerimizi ortaya koyduk. Siyaset makaminin çözüm üretmesi gerektigini belirttik. Genel Baskanimizin, Parti yöneticilerimizin, bizlerin her platformda dile getirdigi bu sözleri, çözüm önerilerimizi herkes duydu ama Sayin Recep Tayyip Erdogan duymadi. Zaten o kulaklarini kapatinca AKP’de kulagi duyan kimse kalmiyor. Diyelim ki, bizim çözüm önerilerimizi begenmiyorlar. O zaman kendileri çözüm önerileri getirsinler. Açik çek veriyoruz. Ulusal bütünlük içinde getirecekleri her çözüme CHP olarak destek verecegiz. Genel Baskanimiz Sayin Kemal Kiliçdaroglu destek sözünü Ankara’da oturan sehit binbasinin babasina da, Balikesir’de elini öptügü sehit annesine de verdi.”Hükümet terörü bitirme konusunda bir öneri getirirse söz veriyorum ben o öneriyi destekleyecegim ”dedi. Biz CHP olarak sözümüzün arkasindayiz, ama hiçbir öneri gelmedi. Artik anlasilmistir ki bu hükümet acizdir, terör sorunu çözemez. Hükümet çözüm adresi olmaktan çikmis, sorun üreten bir merkez haline gelmistir. O nedenle TBMM duruma el koymalidir ve Anayasa degisikligi için kurdugu komisyon gibi komisyon kurarak, çözüm üretmelidir. Parlamento’nun daha aktif olarak devreye girmesi gerekiyor. Hükümetin sorgulandigi yer parlamento’dur. Iktidarin ve Basbakan’in Parlamento da hesap vermesi lazim” diye konustu.
CHP Il Baskani Ahmet Ertugrul, dünyanin saglikli çalisan demokrasilerinde hukukun üstünlügü ile inansa sayginin oldugu demokrasilerde iki günde 30 sehit veren ve 35 eve ates düsüren, terörün bu kadar azginlastigi, ülkenin kan gölüne döndügü bir ortamda sag duyulu bir hükümetin istifa seçenegini de düsünmesi gerektigini söyledi.
Ertugrul, “Biz CHP Il Baskanlari olarak diyoruz ki,bu hükümetin gittigi yol yol degildir.Basbakan Erdogan’da bunun yol olmadigini görmeli.Bu kadar aci,bu kadar gözyasi çok agir bir yüktür,tasinamaz.Bugüne kadar terörde yasamini yitiren bütün sehitlerimize Allah’tan rahmet,yaralilarimiza acil sifalar dilerken,CHP Il Baskani olarak bütün yurttaslarimiza seslenmek istiyorum.Herkes çok iyi bilmeli ki sehitlerimiz bizim onurumuzdur.Ve yine herkes çok iyi bilmeli ki,hepimize düsen görev sogukkanli olmaktir.
Biz CHP olarak her zaman ayristiran degil, birlestiren konumda olduk, öyle olmaya da devam edecegiz. Doguda, batida, kuzeyde, güneyde yasayan bütün yurttaslarimiz kenetlenmeli ve umudunu da kaybetmemeli. Türkiye kurulusundan bugüne kadar ne zaman zora düsse, sikintiya girse, üzerinde kara bulutlar dolassa o zaman CHP ben buradayim dedi, çözüm yolunu gösterdi ve sorunlari asti. Bugün de CHP var hem çözüme variz, hem çözümü kim getirirse onu desteklemeye de haziriz. Çünkü biz, analarin gözyasinin dinmesini, evlere ates düsmemesini, yüreklerin daglanmamasini istiyoruz çünkü biz biliyor ve inaniyoruz ki AKP’nin de, Erdogan’in da çözemedigi terör sorununu çözecek parti CHP’dir. Ve yine biliyor ve inaniyoruz ki, Türkiye bu terör belasindan kurtulacaktir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284