CHP IL Baskani Ismail Atakan Ünver: Kayip - Kaçak Bedeli Vatandasa Zulümdür…

CHP Il Baskani Ismail Atakan Ünver, Milletvekili Aday Adayi Mustafa Cem Kagnici ve parti yöneticileri, merkeze bagli köylere yaptigi çat kapi ziyaretler çerçevesinde, Dinek Köyü’nde köy odasindaki vatandaslarla bir araya geldi. Köyün sorunlari hakkinda bilgi alan CHP Il Örgütü, Karaman ve ülke gündemine iliskin görüslerini vatandaslarla paylasti.

 CHP IL Baskani Ismail Atakan Ünver: Kayip - Kaçak Bedeli Vatandasa Zulümdür…

Vatandaslar, Köylerinde sulama kuyusu açamamaktan kaynaklanan sulama sorunu oldugunu, Kilbasan yolunun sol tarafindaki tarlalarini sulayamadiklarindan tarim yapmanin zorlastigini anlatirken, CHP Il Baskani Ünver, “yeralti su kaynaklarinin korunmasinin önemli bir konu oldugunu, ancak bu noktada, tarim arazilerinin verimli kullanimi için sulamanin da sart oldugu hususunun dikkate alinmasi gerektigini” söyledi. Il Baskani Ünver, “bir yandan tarimsal sulama yapmak isteyen çiftçiye sulama kuyusu açmak için ruhsat verilmezken, diger yandan Akçasehir-Ayranci-Karapinar üçgeninde yapilmasi planlanan termik santralde yakilacak linyit kömürünü yikamak için, yaklasik 8.000 civarinda derin kuyu pompasi ile yer alti suyunun çekilecek olmasi, büyük çeliskidir. Karaman Ovasinda hâlihazirda toplam 5.000 civarinda tarimsal sulama kuyusunun bulundugu dikkate alinirsa, bahsedilen rakamin büyüklügü ve yer alti sulari için yarattigi tehlike daha rahat anlasilabilecektir. Karaman Ovasinda zaten zor sartlarda ve büyük maliyetlerle tarim yapan çiftçimiz, bu durumda hiç tarim yapamaz hale gelecektir.” dedi.

Konusmasinda elektrik fiyati üzerindeki yüklere de deginen Il Baskani Ünver, “Termik santral demisken gündemdeki elektrik faturalarina deginmeden geçemeyecegim. Elektrik faturalari, gerek aile bütçesine ve gerek tarimsal üretim yapan çiftçinin sirtina yüktür. Herkesin bildigi gibi çesitli mahkemeler, elektrik faturalarina yansitilan, kisaca kayip-kaçak bedeli olarak adlandirdigimiz, perakende satis hizmet bedeli, sayaç okuma bedeli, iletim sistem kullanim bedeli ve kayip enerji tedarik maliyetlerinin abonelerden alinmasinin dogru olmadigi, alinanlarin da abonelere iade edilmesi gerektigi yönünde karar vermistir. Bu kararlar Yargitayca da onanmis ve kesinlesmistir. Ancak buna ragmen, AKP Hükümeti, bu bedellerin alinmasi, bir anlamda dürüst vatandasi cezalandirma konusunda israr ediyor. AKP, bu hukuksuz ve haksiz uygulamaya yasal statü kazandirmak için yasa tasarisi hazirlamakta ve yasadan önce bu bedelleri iade alanlarin aldiklari bedellerin de yasadan sonraki faturalara yansitilarak, tüm vatandaslardan alinacagi yönünde düzenleme yapmak istemektedir. Bu yapilan ve yapilmak istenen hem vatandasa hem de kuyu sulamasi yapan çiftçiye zulümdür. Anlasiliyor ki AKP Iktidari, vatandastan ve çiftçiden yana olmamak konusunda israr etmekte ve dagitim sirketleri ile zengine dost olmayi sürdürmektedir” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284